Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejisti Teodors Bļugers un Zemgus Girgensons svētdien palīdzēja savām Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām izcīnīt uzvaras regulārā čempionāta spēlēs.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izbraukumā pārspēja Arizonas "Coyotes" vienību.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 19:29 minūtes, no kurā 4:23 minūtes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja piecus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņš pēcspēles metienos realizēja "Penguins" uzvaru nesošo "bullīti", nopelnot arī spēles pirmās zvaigznes statusu.

Abu komandu spēlētāji katrā no periodiem guva pa vieniem vārtiem. "Penguins" labā precīzi meta Džereds Makkans, Patriks Hornkivsts un Brendons Tanevs, bet "Coyotes" rindās precīzi bija Konors Garlands, Teilors Hols un Dereks Stepans.

Cīņa nonāca līdz pagarinājumam, kam sekoja arī pēcspēles metieni. Bļugers izpildīja 15. pēcspēles metienu, ar kuru nodrošināja komandas uzvaru.

Citā cīņā Girgensona pārstāvētā Bufalos "Sabres" ar 5:1 (3:0, 0:1, 2:0) sagrāva Detroitas "Red Wings".

Girgensons šajā mačā guva komandas trešos vārtus, kad mazākumā pēc pretinieka kļūdas izgāja pret vārtsargu, lieliski apspēlēja un guva vārtus. Girgensonam tas bija astotais vārtu guvums sezonā, bet viņa kontā arī četras rezultatīvas piespēles.

Latvietis "Sabres" sastāvā nospēlēja 13:47 minūtes, no kurām 2:50 pavadīja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem un divas reizes pielietoja spēka paņēmienu, maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" rindās divus vārtus guva Evans Rodrigess, bet vēl pa vieniem vārtiem guva Zaks Bogosjans un Rasmuss Ristolaines. "Red Wings" rindās vienīgo reizi precīzs bija Medisons Bouvijs.

"Penguins" ar 61 punktu 45 dueļos ir trešajā vietā Austrumu konferencē, bet Bufalo vienība ar 47 punktiem 46 spēlēs ieņem 11. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!