Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien, 31. martā, pie uzvaras tika Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins", bet Zemgum Girgensonam un Bufalo "Sabres" piedzīvoja "sauso" zaudējumu.

Savu ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs izcīnīja "Penguins", ar 3:1 (2:0, 0:0, 1:1) pieveicot Karolīnas "Hurricanes". "Pingvīni" tagad tikuši pie punktiem sešās no pēdējām septiņām spēlēm un trīs spēles pirms regulārās sezonas beigām praktiski ir sev nodrošinājuši dalību Stenlija kausa izcīņā.

Bļugers spēlē darbojās "Penguins" trešajā maiņā, nospēlēja 13:40 minūtes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienus, divreiz pielietoja spēka paņēmienus, uzvarēja trijos no 10 iemetieniem, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmā perioda vidū Garets Vilsons guva "Penguins" pirmos vārtus spēlē, bet 95 sekundes pirms pirmā pārtraukuma Mets Kalens dubultoja Pitsburgas komandas pārākumu. Pēdējās trešdaļas 46. sekundē Patriks Hornkvists panāca jau 3:0, bet "Hurricanes" vienīgos vārtus guva nepilnas astoņas minūtes pirms spēles beigām, vairākumā izceļoties Džeikobam Sleivinam.


Citā NHL mačā ļoti neveiksmīgs sniegums bija Girgensonam, bet "Sabres" ar 0:4 (0:3, 0:1, 0:0) zaudēja Elvja Merzļikina jaunajai vienībai Kolumbusas "Blue Jackets".

Girgensons nospēlēja vien 8:18 minūtes, kas bija latviešu hokejista mazākais spēles laiks šajā sezonā. Viņš nopelnīja divas soda minūtes, pa vārtiem nemeta, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu "-3".


"Blue Jackets" vadībā izvirzījās pirmā perioda astotajā minūtē, kad precīzs bija Pjērs Luks Dibuī. Spēles 14. minūtē, līdz ar Girgensona noraidījuma beigām, Olivers Bjerkstrands panāca 2:0, bet vēl pēc četrām minūtēm Niks Folinjo palielināja "Blue Jackets" pārsvaru līdz 3:0. Ceturtos vārtus uzvarētājiem guva Džošs Andersons, kurš precīzs bija nepilnas piecas minūtes pirms otrā pārtraukuma.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Penguins" ar 97 punktiem 79 spēlēs nostabilizējusies sestajā vietā, bet "Sabres" ar 72 punktiem ir trešā vājākā Austrumu konferencē un ceturtā vājākā visā līgā. "Sabres" sezonu noslēgs 7. aprīlī, kad savu pēdējo spēli regulārajā čempionātā aizvadīs arī "Penguins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!