Foto: AP/Scanpix

Kolambusas "Blue Jackets" krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis ar savu rīcību pēc nomaiņas Nacionālās Hokeja līgas (NHL) spēlē pret Tampabejas "Lightning" nokaitinājis kluba treneri un komandas biedrus, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Kad Bobrovskis spēles trešā perioda vidū tika nomainīts, viņš uzreiz devās uz ģērbtuvēm un pie komandas neatgriezās. Par šo epizodi izcēlās skandāls un krievu hokejists tika atstādināts no nākamās spēles pret Nešvilas "Predators", ziņo portāla "The Athletic" hokeja eksperts Ārons Porclans.

"Blue Jackets" treneris Džons Tortorella aizsūtīja uz ģērbtuvēm pakaļ Bobrovskim vienu no palīgiem, jo parasti vārtsargi pēc nomaiņas paliek uz rezervistu soliņa līdz mača beigām, taču Bobsovskis jau bija nomazgājies vai atradās dušā un nevarēja atgriezties pie komandas. Šo informāciju pirmie publiskoja kanādiešu portāls "Sportsnet', bet vēlāk apstiprināja arī vairāki "The Athletic" avoti.

Pēc Porclana rīcībā esošās informācijas, divkārtējā Vezinas balvas ieguvēja rīcība esot saniknojusi ne tikai galveno treneri, bet arī citus "Blue Jackets" spēlētājus, un vēl pirms aizlidošanas no Tampas tika sasaukta komandas līderu sapulce ar krievu hokejistu.

Tiesa, Bobrovska rīcība spēles iznākumu neietekmēja, jo viņa pārinieks, soms Jonass Korpisalo atvairīja visus trīs metienus pa saviem vārtiem. "Taču iedomājieties scenāriju, kurā soms gūtu traumu. Nebūtu, kam stāties vārtos. Tāpat padomājiet par to, kā tas viss izskatījās Bobsovska partneru acīm," raksta Porclans.

"Ja tu esi komandas galvenā zvaigzne, visdārgākais hokejists — uz tevi tik un tā attiecas tie paši noteikumi. Vērtības visiem vienādas," izteicās "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

Spēlē Tampā "Blue Jackets" zaudēja ar 0:4, mačā ar "Predators", kad vārtus sargāja Korpisalo, uzvarēja pagarinājumā ar 4:3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!