Foto: F64

Zaudējumus Čehijas augstākās hokeja līgas regulārā čempionāta spēlēs svētdien piedzīvoja latviešu Roberta Bukarta un Jēkaba Rēdliha pārstāvētās komandas.

Bukarta pārstāvētā "Zlin" izbraukumā ar 4:8 (0:3, 0:4, 4:1) atzina Libereces "Bili Tygri" pārākumu.

Šīs spēles laikā "Zlin" nonāca iedzinējos ar 0:7, bet noslēdzošajā trešdaļā prata rezultāta starpību padarīt pieklājīgāku.

Bukarts šajā mačā veica piecus piecus metienus pa pretinieku vārtiem, bet cīņu viņš noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -3, kas bija dalīts sliktākais rādītājs komandā.

Kā zināms, Bukarts nesen pagarināja līgumu ar "Zlin" komandu uz divām sezonām. Pēc pirmās sezonas hokejists paša vēlēšanās gadījumā vienošanos varēs pārtraukt, lai dotos uz citu klubu.

Pievienošanās "Zlin" klubam izvērtās ļoti veiksmīga, jo latvietis 35 spēlēs izcēlies ar 19 gūtiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, turklāt tika nosaukts par decembra labāko spēlētāju Čehijas čempionātā.

Vēl vienā spēlē aizsarga Rēdliha pārstāvētā līgas pastarīte Karlovi Vari "Energi" svētdien izbraukumā ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Litvīnovas "Verva" hokejistiem.

Latvietis šajā mačā nospēlēja 16 minūtes un astoņas sekundes, izpildīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Čempionāta kopvērtējumā divas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām "Zlin" 50 spēlēs iekrājusi 75 punktus, kas tai dod astoto pozīciju, bet "Energie" ar 47 punktiem joprojām atrodas pēdējā - 14.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!