Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā divās spēlēs pēc kārtas Vankūveras "Canucks" sastāvā nav piedalījies latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, un par to sašutumu pauduši vairāki komandas līdzjutēji.

Ķēniņš NHL ienāca ļoti veiksmīgi. Viņš 16 spēlēs guvis trīs vārtus un septiņas reizes rezultatīvi piespēlējis, bet viņa lietderības koeficents ir neitrāls. Tik veiksmīgi savas pirmās NHL spēles nav aizvadījis neviens cits latviešu hokejists. Šajā 16 spēļu periodā Ķēniņš sevi "Canucks" komandā apliecinājis kā vienu no līderiem, tomēr aizvadītajās divās spēlēs viņš palicis ārpus spēles pieteikuma.

Abās spēlēs, kurās Ķēniņš nepiedalījās, "Canucks" izcīnīja uzvaras, bet pirms tam ar latvieti sastāvā tika piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas. Iepriekš Vankūveras komandas galvenais treneris Vilijs Dežardēns izteicās, ka Ķēniņš savas pēdējās trīs NHL spēles aizvadījis nepārāk labi, jo laukumā latvietis vienkārši pārcenties. "Gados jaunam spēlētājam pienāk šādi brīži. Viņš vēlas izdarīt vairāk nekā nepieciešams," sacīja treneris.

"Canucks" līdzjutēji sociālajā tīklā "Twitter" pauž neizpratni par Ķēniņa nespēlēšanu. Vairāki uzskata, ka latvietim ir jāspēlē Brendona Makmilana vietā. Viens no faniem uzstāj, ka Ķēniņam jābūt Makmilana vietā jau nākamajā spēlē pret Losandželosas "Kings".

Citi norāda, ka Ķēniņš laukumā ir aktīvs – veic spēka paņēmienus, izdara metienus un dod komandai pozitīvu rezultātu, tāpēc nav saprotams, kāpēc treneris izvēlas laist laukumā spēlētājus, kuri "neko nedara un slēpjas no ripas".

Vēl tiek norādīts, ka treneris Dežardēns sāk zaudēt uzticēšanos no fanu puses, laižot laukumā savu favorītu Makmilanu, nevis Ķēniņu.












Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!