Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 26. aprīlī, pie uzvaras tika Vankūveras "Canucks" ar latviešu vārtsargu Artūru Šilovu uz rezervistu soliņa, bet neveiksmi piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā komanda Sanhosē "Sharks".

"Canucks" šobrīd ir vārtsargu problēmas, jo treniņos pagaidām neskaidru iemeslu dēļ nav pamavārtsarga Tečera Demko, bet savainojumā iedzīvojies Jaroslavs Halāks. Tādēļ no Amerikas hokeja līgas (AHL) steidzamības kārtā izsaukts Šilovs.

Otrdienas mačā "Canucks" vārtu sargāšana gan tika uzticēta Spenseram Mārtinam, kuram tā bija tikai septītā cīņa NHL karjerā. "Canucks" vārtsargs atvairīja 30 no 32 metieniem, palīdzot Vankūveras vienībai ar 5:2 (3:0, 0:2, 2:0) pieveikt NHL jaunpienācēju Sietlas "Kraken".

Pirmajā periodā Šeldons Drīss, Džonatans Tanners Millers un Olivers Ekmans-Larsons panāca 3:0 "Canucks" labā, bet otrajā trešdaļā Džordans Eberle un Morgans Gīkijs samazināja Vankūveras komandas pārsvaru. "Canucks" uzvaru no rokām neizlaida, pēdējās trešdaļas otrajā pusē īsā laika periodā vārtus gūstot Lukam Šennam un Kvinam Hjūzam.

Neveiksmi NHL mačā piedzīvoja Balcers un "Sharks", kas ar 2:5 (0:1, 2:2, 0:2) piekāpās Anaheimas "Ducks". Latviešu uzbrucējs nospēlēja 14:48 minūtes, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet cīņu noslēdza ar neitrālu lietder;ibas koeficientu.

Cīņas gaitā "Ducks" izvirzījās vadībā ar 3:0, precīzi metot Trevoram Zegrasam, Maksam Kamtuā un Sonijam Milano. Otrā perioda izskaņā Brents Bērnss un Skotijs Rīdijs atguva "Sharks" cerības mačā, bet pēdējās trešdaļas vidū Džošs Mahura atjaunoja "pīlēm" divu vārtu pārsvaru. Mača izskaņā "Sharks" noņēma vārtsargu, ko izmantoja "Ducks" – tukšos vārtos ripu raidīja Zaks Astons-Rīse.

Gan "Canucks", gan "Sharks" zaudējušas cerības spēlēt NHL Stenlija kausā. "Canucks". Abām komandām regulārajā sezonā vēl jāaizvada pa divām spēlēm.

Ziņots, ka vēl NHL otrdienas spēlēs zaudējumus piedzīvoja Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" un Teodora Bļugera vienība Pitsburgas "Penguins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!