Foto: LETA

Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijas trešajā spēlē pret Nešvilas "Predators" vārtu drošību neuzticēs latvietim Artūram Šilovam, vēsta NHL mājaslapa.

"Canucks" pamatvārtsargs Tečers Demko pēc pirmās spēles sērijā pret "Predators" guva savainojumu, tāpēc otrajā mačā viņš piedalīties nevarēja. Šobrīd tiek prognozēts, ka viņš spēlēt varētu atsākt nākamajās nedēļās.

Sērijas otrajā mačā Vankūveras komandas vārtus sargāja Keisijs Desmits, kurš zaudējumā atvairīja tikai 12 no 15 pretinieku metieniem. Tā viņam bija otrā Stenlija kausa izcīņas spēle karjerā. Savukārt Šilovs šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa.

Neraugoties uz Desmita statistiski vājo sniegumu, "Canucks" treneru korpuss nolēma uzticēties pieredzējušākajam amerikānim, nevis Šilovam.

"Es par Keisiju nesatraucos," teica komandas galvenais treneris Riks Tokets. "Viņš šajā sezonā mums ir devis labas spēles. Spēle Edmontonā gada beigās viņam bija liela (32 atvairīti metieni uzvarā ar 3:1). Es domāju, ka ar viņu pagājušajā spēlē viss bija kārtībā. Šodien viņš smaida. Tāpēc man patīk Keisijs."

Spēles Nešvilā pret "Predators" allaž ir diezgan nokaitētā atmosfērā, un Desmits šo atmosfēru redzēja, kad bija ar trešais vārtsargs Pitsburgas "Penguins" sastāvā 2017. gada Stenlija kausa fināla sestajā spēlē. Šajā mačā Pitsburga izcīnīja prestižo trofeju.

"Tā bija viena no elektriskākajām atmosfērām, kurā esmu bijis," ceturtdien sacīja Vankūveras "Canucks" vārtsargs. "Es ar nepacietību gaidu, jo nākamajā spēlē varētu būt kaut kas līdzīgs."

Nākamās divas sērijas spēles risināsies Nešvilā. Vispirms abas komandas spēkosies naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, bet pēc tam naktī uz pirmdienu. Sērijai turpinoties pēc četriem mačiem, pārējās cīņas iecerētas 30. aprīlī Vankūverā, 3. maijā Nešvilā un 5. maijā Vankūverā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!