Foto: LETA

Iepriekšējās sezonas Latvijas hokeja virslīgas čempione "Mogo" jaunās sezonas trešajā mačā sestdien atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 (0:2, 1:0, 2:0) uzveica "Prizmas" vienību.

Uzvaras vārtus mājinieku labā guva Edgars Kurmis.

Mačs gan "Mogo" iesākās ne tik veiksmīgi, jo pirmo deviņu minūšu laikā mājinieki nonāca iedzinējos ar 0:2, kad precīzs bija Jurijs Kļujevskis un Roberts Jekimovs.

Otrajā periodā, pateicoties Sergeja Durdina vārtu guvumam, "Mogo" vienus vārtus atguva, bet trešās trešdaļas sākumā Edgars Lipsbergs cīņas rezultātu izlīdzināja.

Turklāt sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Kurmis jau panāca vadību mājiniekiem. Dueļa pēdējā minūtē viesi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr mača rezultātu neizdevās izlīdzināt, uzvaru ar 3:2 izcīnot "Mogo".

Tikmēr Ogres "Kurbads" sestdien ar 12:3 (4:1, 4:1, 4:1) sagrāva "Rīgas" vienību.

Rezultatīvākais šajā mačā bija Aleksandrs Macijevskis, kuram divi gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt iepriekšējās sezonas bronzas medaļas laureāte "Liepāja" sezonas pirmajā mačā ar 12:2 (4:0, 3:0, 5:2) sagrāva HASC/"Tukums".

Zīmīgi, ka vārtus šajā mačā guva desmit dažādi "Liepājas" komandas hokejisti.

Ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ralfs Plānics, kamēr Sergejam Daņilovam četras rezultatīvas piespēles. Tikmēr ar diviem precīziem metieniem izcēlās aizsargi Raimonds Tūbelis un Iļja Makarovs.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma galvgalī ir "Mogo", kas trīs spēlēs guvusi maksimālos deviņus punktus. Trīs punkti ir divas spēles aizvadījušajām "Prizma", "Zemgale"/LLU un "Kurbads" vienībām, kā arī vienu maču nospēlējušajai "Liepājai". Tikmēr bez punktiem cīnās HASC/"Tukums" un "Rīga" hokejisti.

Kā šīs sezonas mērķi Latvijas čempiona titulu izvirzījusi tikai iepriekšējās sezonas uzvarētāja "Mogo", kā arī ceturtās vietas īpašniece "Zemgale"/LLU. Tikmēr vicečempionei "Kurbads" gaidāmajā sezonā būs mazāks budžets, kā arī mērķi pieticīgāki - minimālais uzdevums ir trešā vieta.
Kā zināms, iepriekšējā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbads" vienību.

Tikmēr beigusies desmit gadus ilgusī "Prizmas" un hokeja skolas "Rīga" sadarbība, komandām šajā sezonā startējot atsevišķi. Tāpat HASC, kas iepriekšējā sezonā spēlēja Jūrmalā, gaidāmo sezonu aizvadīs Tukumā.

Iepriekšējā sezonā trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīja 70 000 eiro lielu balvu fondu. Kā iepriekš apgalvoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, gaidāmajā sezonā balvu fonds "droši vien būs".

Sakarā ar Latvijas hokeja čempionāta jubilejas 80.sezonu šogad tiks aizvadīta arī "Optibet" atbalstītā Latvijas kausa izcīņa un virslīgas Zvaigžņu spēle.

Kausu izcīņas spēles tiks aizvadītas sezonas garumā no 28.septembra līdz 4.februārim. Tajā piedalīsies Latvijas virslīgas čempionāta un pirmās līgas komandas. Latvijas kausa izcīņa tiks aizvadīta pēc izslēgšanas spēļu principa un sastāvēs no divām spēlēm. Finālā paredzēta viena spēle.
iena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!