Foto: AFP/Scanpix
Ar rezultatīvu piespēli, tiekot pie sava otrā rezultativitātes punkta Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāja karjerā, sestdien regulārā čempionāta spēlē tika latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kura pārstāvētā Otavas "Senators" vienība pārtrauca piecu zaudētu maču sēriju.

Aizvadītajā cīņā "Senators" izbraukumā divu Kanādas komandu duelī ar 5:2 (0:1, 2:0, 3:1) uzvarēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus.

Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli izcēlās otrās trešdaļas desmitajā minūtē, kad palīdzēja Sergejam Gončaram panākt izlīdzinājumu 1:1.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Niks Foliņo.

Latvietis uz ledus pavadīja 16 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā metienus pa vārtiem neizdarīja, taču nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Zīmīgi, ka arī pie sava pirmā rezultativitātes punkta - vārtu guvuma - Daugaviņš oktobra beigās tika mačā tieši pret "Maple Leafs".

Šīs sezonas deviņās spēlēs Daugaviņš guvis vienus vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli, nopelnījis četras soda minūtes un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -4.

Pēc šīs spēles "Senators" ar 17 punktiem 18 mačos saglabāja desmito vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Maple Leafs" ar 21 punktu 17 cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

Kā ziņots, Otavas komanda Daugaviņu no fārmkluba Binhemtonas "Senators", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), sākotnēji izsauca 24.oktobrī. Pirms tam viņš savā NHL karjerā bija aizvadījis vienu spēli.

Sākotnēji Otavas "Senators" sastāvā Daugaviņš piedalījās četrās NHL spēlēs, gūstot savus pirmos vārtus šajā līgā, bet 31.oktobrī latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz AHL, jo šajā laikā viņam bija paredzēts veikt gudrības zobu operāciju. Šajā laikā viņš nepiedalījās nevienā AHL spēlē, bet uz NHL vienību Daugaviņš tika izsaukts atpakaļ 4.novembrī.

Daugaviņš kļuva par 12.latviešu hokejistu, kuram izdevies gūt vārtus NHL. Pirms viņa to bija paveikuši arī Helmuts Balderis-Sildedzis, Grigorijs Panteļejevs, Sandis Ozoliņš, Sergejs Žoltoks, Kārlis Skrastiņš, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Astašenko, Raitis Ivanāns, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums un Oskars Bārtulis.

Daugaviņš aizvadītajā vasarā parakstīja jaunu divvirzienu līgumu uz vienu sezonu, kuras laikā latvietis saņems 600 000 ASV dolāru (310 476 latus). Tiesa, Daugaviņa līgumā ar Otavas "Senators" ir punkts par iespēju pārtraukt to, ja līdz 15.decembrim Daugaviņš nebūs aizvadījis vismaz desmit spēles NHL.

Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!