Foto: AFP/Scanpix
Rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā izdarīja latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, palīdzot viņa pārstāvētajai Otavas “Senators” komandai pieveikt Vinipegas “Jets”, kurā spēlē Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

“Senators” vienība izbraukumā ar rezultātu 6:4 (1:0, 2:2, 3:2) uzvarēja “Jets” komandu.

Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Zakam Smitam vairākumā gūt savus otros un komandas piektos vārtus.

Kopā latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 15 minūtes un 19 sekundes, no kurām 40 sekundes spēlēja vairākumā, bet trīs minūtes un 29 sekundes mazākumā. Tāpat viņš izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficentu +1.

Tikmēr Kulda “Jets” sastāvā laukumā pavadīja astoņas minūtes un 20 sekundes, spēlējot tikai vienādos sastāvos, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu –1.

Uzvarētājiem Smits un Milans Mihaleks guva pa diviem vārtiem, bet reizi precīzi bija Džeisons Speca un Niks Foliņo. Tikmēr “Jets” vienībai divus vārtus guva Evanders Keins, bet pa vienam precīzam raidījumam Bleika Vīlera un Aleksandra Burmistrova kontā.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā “Senators” ar 26 punktiem 24 spēleš ir astotajā vietā, bet “Jets” ar 22 punktiem 24 spēlēs ieņem 13.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!