Foto: F64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš atzinis, ka ilgstoša uzturēšanās Covid-19 dēļ radītā "burbulī" vēl pirms 2021. gada pasaules čempionāta hokejā mudinātu apsvērt, vai meistarsacīkstēs vērts piedalīties, ja sportisti tikmēr nevar tikties ar savu ģimeni, sarunā ar LTV klāstīja ilggadējais izlases līderis.

2021. gada pasaules čempionāts norisināsies Rīgā, meistarsacīkstēm notiekot tā saucamajā "burbulī", kurā valstsvienību pārstāvji tiek pasargāti no ārpasaules un inficēšanās ar Covid-19. Tomēr pagaidām nav zināms, kad tieši paši hokejisti tiks pakļauti dzīvei "burbulī".

Izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš uzsver, ka līdz čempionātam aizvadīt treniņnometni Rīgā būtu patīkami. Hokejisti pēc treniņiem varētu pusi dienas pavadīt kopā ar savu ģimeni. Taču spēlētājam bažas rada, vai hokejistiem patiešām būs šāda iespēja.

"Ļoti ceru, ka nebūs tā – visu treniņprocesu līdz čempionātam mums jādzīvo viesnīcā un nedrīkstēs redzēt sievu un bērnus," sarunā ar LTV stāsta Maskavas apgabala "Vitjazj" hokejists. "Tad tiešām pirmo reizi dzīvē būs jāpieņem lēmums, vai ir tā vērts spēlēt čempionātā, kad neesi gadu redzējis sievu un bērnus."

Daugaviņš savainojumu dēļ nepiedalījās ne 2018., ne 2019. gada pasaules čempionātā, pēdējoreiz līdz sagatavošanās cikla beigām uzturoties ar komandu, neskatoties uz potītes savainojumu. Savukārt iepriekš valstsvienības kapteinis piedalījies deviņos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

Latvijas izlase čempionātu uzsāks 21. maijā, kad spēlēs pret Kanādas valstsvienību. Savukārt pirmais kopīgais treniņš Latvijas hokejistiem paredzēts 5. aprīlī, atklāj Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Pirms tam gan hokejistiem būs iespējas trenēties arī individuāli.

"Vai mums 5. aprīlī būs uzreiz jāiet burbulī? Ceru, ka nē. Aprīlis, maijs, līdz 6. jūnijam, kad notiek, finālspēle – divus mēnešus čaļiem nodzīvot burbulī (nopūšas). Sarežģīti. Mums jārēķinās ar to, ka mums jāspēlē arī pārbaudes spēles, kuras visām izlasēm ir svarīgas," spriež Koziols.

Savukārt čempionāta rīkotāju SIA "Hokeja akadēmija" vadītājs Edgars Buncis min, ka ari citas komandas Rīgā varēs ierasties laikus, turklāt ar plašāku spēlētāju skaitu, nevis vien ar čempionātam atļauto 25 hokejistu pieteikumu. Buncis sagaida, ka, ņemot vērā ceļošanas ierobežojumus, Rīga kļūs par parocīgu vietu pārbaudes spēļu organizēšanai.

"Visām komandām esam piedāvājuši braukt šurp un šeit aizvadīt pēdējo sagatavošanās ciklu," LTV stāsta Buncis. "Līdz vakardienas vakaram sešas izlases apstiprinājušas, ka ir gatavas šādu formātu ne tikai izskatīt, bet arī realizēt. Tā katrai izlasei atsevišķi būs daļa no sagatavošanās posma."

Ziņots, ka "Arēna Rīga" būs galvenā turnīra arēna, kurā notiks B apakšgrupu spēles, divas ceturtdaļfināla spēles, pusfināli un medaļu cīņas. Otra halle tiks ierīkota Olimpiskajā sporta centrā, kurā iekārtos 6000 skatītāju vietas. Tajā notiks A grupas spēles un divas ceturtdaļfināla spēles.

B grupā spēlēs Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, bet otrā čempionāta norises vietā A grupā cīnīsies Baltkrievija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija un Lielbritānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!