Foto: Publicitātes foto
Latvijas uzbrucēju Kasparu Daugaviņu piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" ievietojis neaizsargāto spēlētāju sarakstā, vēsta Kanādas mediji.

Tas nozīmē, ka 48 stundu laikā uzbrucēju savā īpašumā var iegūt jebkurš NHL klubs.

Ja tas nenotiks, Daugaviņš, visticamāk, sezonu sāks Otavas "Senators" fārmklubā Binhemtonas "Senators" Amerikas hokeja līgā (AHL).

Jau vēstīts, ka Daugaviņš nepiedalījās Otavas "Senators" komandas pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē ceturtdien pret Bostonas "Bruins".

Līdz tam latvietim bija reālas iespējas iekļūt "Senators" komandas sastāvā, jo otrdien uz fārmklubu tika nosūtīti vairāki viņa tiešie konkurenti, turklāt daži no tiem arī tika ievietoti neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Tika prognozēts, ka latvietim sezonas sākumā būs iespēja pierādīt savus spēkus Otavas kluba pamatsastāvā, jo, kā zināms, viņa līgumā ir punkts par iespēju pārtraukt to, ja līdz 15.decembrim Daugaviņš nebūs aizvadījis vismaz desmit spēles NHL.

Pirmssezonas pārbaudes spēlēs Daugaviņš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.

Kā zināms, Daugaviņš, kurš Otavas kluba sastāvā līdz šim NHL aizvadījis tikai vienu spēli, vasarā parakstīja jaunu divvirziena līgumu uz vienu sezonu, kuras laikā latvietis saņems 600 000 ASV dolāru (310 476 latu).

Jau vēstīts, ka Daugaviņš aizvadītajā sezonā kopā ar Binhemtonas "Senators" komandu kļuva par AHL Kaldera kausa izcīņas uzvarētāju.

23 Kaldera kausa izcīņas spēlēs Daugaviņš guva desmit vārtus un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +8. Latvietis kļuva par Kaldera kausa izcīņas ceturto rezultatīvāko hokejistu.

Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gādā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!