Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sarunā ar laikrakstu "Diena" neslēpa, ka pēc visu labāko hokejistu atgriešanās ierindā viņu varētu nosūtīt uz Amerikas hokeja līgu (AHL).

Lai gan sezonu Daugaviņš uzsāka AHL, viņš spēja izmantot iespēju un ir nostiprinājies Otavas "Senatprs" rindās. Šajā sezonā uzbrucējs 24 spēlēs guvis trīs vārtus un izdarījis četras rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā nedēļā "Senators" no Fīniksas "Coyotes" ieguva uzbrucēju Kailu Terisu, bet tuvākajā laikā ierindā varētu atgriezties Milans Mihaleks. "Kad viņš izveseļosies, komandā būs četrpadsmit uzbrucēju, tātad viens liekais. Pastāv risks, ka arī mani var aizsūtīt uz fārmklubu Bingemtonā," saka Daugaviņš.

Latviešu hokejists, jau sezonas sākumā izbaudījis divas līgas, salīdzina AHL un NHL. "NHL spēlē gudrāk, tā teikt - ar galvu. Tajā ziņā ir vieglāk, jo katrs savus uzdevumus laukumā veic apzinīgāk. Nav tā, kā fārmklubā, kur kāda cita vietā mēdz gadīties lāpīt robus aizsardzībā. Tomēr NHL ir ātrāks hokejs, jābūt labākā kondīcijā. Pēdējie divi mēneši man nav bijuši no vieglākajiem. Dzīvoju gandrīz vai uz koferiem. Pārbraucieni, spēles, viesnīcas - visu laiku griežas ritenis."

Daugaviņš jaunu, divvirzienu līgumu ar Otavas klubu parakstīja šajā vasarā. Līgums paredzēja, ka Daugaviņš var atstāt klubu līdz gadu mijai, ja NHL nebūs aizvadījis vismaz desmit spēles. Tomēr tagad hokejists ir to sasniedzis un plāno palikt Ziemeļamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!