Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Andris Džeriņš svētdien guva vārtus un divreiz rezultatīvi asistēja, palīdzot Hradeckrāloves "Mountfield" izcīnīt uzvaru Čehijas augstākās līgas spēlē.

"Mountfield" savu skatītāju priekšā ar 8:2 (4:1, 2:0, 2:1) sagrāva Pardubices "Dinamo".

Džeriņš šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā izdarīja piecus metienus pa pretinieku komandas vārtiem, uzvarēja 14 no 20 iemetienos, nopelnīja divas soda minūtes un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Džeriņš ar vārtu guvumu atzīmējās otrā perioda sākumā, kad panāca 5:1 un guva savus pirmos vārtus Čehijas čempionātā. Tāpat latvietis asistēja komandas pirmajos un pēdējos gūtajos vārtos.

Šosezon Džeriņš piecās spēlēs guvis vienus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr zaudējumu svētdien piedzīvoja uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlin", kas savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Plzeņas "Škoda" komandai.

Bukarts šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa pretinieku komandas vārtiem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bukarts šosezon Čehijā piecos mačos ir guvis trīs vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles.

Bukarts "Zlin" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo".

Ar piecās spēlēs izcīnītiem septiņiem punktiem "Mountfield" kopvērtējuma tabulā ieņem sesto vietu, kamēr ar "Zlin" ar sešiem punktiem ir devītajā pozīcijā starp 14 turnīra komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!