Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Filadelfijas "Flyers" ceturtdien no fārmkluba tomēr izsaukusi Metu Volkeru, nevis latvieti Oskaru Bārtuli.

Volkers un Bārtulis tiek uzskatīti par "Flyers" fārmkluba Adirondakas "Phantoms", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), pārliecinoši labākajiem aizsargiem, tomēr viņi ilgstoši netika izsaukti, jo abi hokejisti pirms došanās uz galveno komandu būtu jāiekļauj neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Tagad šajā sarakstā ir Volkers, un viņu nākamo 24 stundu laikā var izvēlēties jebkura NHL komanda.

Zīmīgi, ja kāda komanda izvēlēsies Volkeru, tai būs jāmaksā viņam tikai puse algas, bet otro pusi turpinās atmaksāt "Flyers". Volkeram spēkā ir līgums uz šo un arī nākamo sezonu, kurā katrā viņam jānopelna 1,7 miljoni dolāru (887 400 latu).

Salīdzinājumā - Bārtuļa alga ir gandrīz trīsreiz mazāka.

Kā ziņots, "Flyers" komandai pašlaik ir nopietnas problēmas ar aizsargiem - traumēti ir līderis Kriss Prongers, kuram bez spēlēšanas jāiztiek četras nedēļas, pieredzējušais Andrēass Lilja, kā arī Ēriks Gustafsons.

Pirms traumu bija guvis Prongers, "Flyers" ilgstoši izvairījās no Volkera un/vai Bārtuļa izsaukšanas, tāpēc iespējas debitēt NHL ieguva citi "Phantoms" aizsargi Marks-Andrē Burdons un Kevins Māršals.

Kā ziņots, "Flyers" komandai ir arī problēmas ar algu griestiem, bet tagad, kad vairāki hokejisti iekļauti ilgstoši traumēto spēlētāju sarakstā, situācija ir normalizējusies.

Šobrīd "Flyers" atrodas izbraukuma sērijā ASV Rietumkrastā, un tās rīcībā ir tikai seši aizsargi.

Bārtulis, kurš pirms sezonas neizturēja cīņu par vietu pirmajā komandā, 19 AHL spēlēs guvis vienus vārtus, veicis astoņas rezultatīvas piespēles, nopelnījis 14 soda minūtes un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Flyers" komanda ar 29 punktiem 23 spēlēs šobrīd ieņem sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!