Foto: LETA

"Optibet" hokeja līgas (OHL) kluba "Olimp" hokejists Reinis Mārtiņš Lejnieks pirmdien jau pēc ceturtās finālspēles beigām uzņēmās iekaustīt jauno Latvijas čempionu Kristapu Roķi no hokeja kluba "Zemgale"/LLU.

Ziņots, ka "Zemgale" pirmdien Piņķos ar rezultātu 3:1 pieveica "Olimp" komandu, sērijā triumfējot ar 4-0. Jelgavas vienība pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par Latvijas čempionvienību, bet "Olimp" vienība nolika čempionu pilnvaras.

Acīgākie vērotāji ievēroja, ka "Zemgales" svinības pabojāt pacentās "Olimp" vienības uzbrucējs Reinis Lejnieks. 24 gadus vecais hokejists ar dūrēm sagaidīja gaviļnieku Kristapu Roķi, bet pēc tam izpildīja gan sitienu ar nūju, gan vēlreiz centās viņam iesist. Notikušo iemūžināja arī aģentūras LETA fotogrāfs Edijs Pālens.


Spēles protokolā lasāms, ka Lejniekam pēc mača noslēgšanās par rupjību piešķirtas divas soda minūtes. Savukārt Latvijas Hokeja federācija (LHF) portālam "Delfi" otrdien norādīja, ka sezonas noslēgšanās dēļ ar lēmumu nesteigsies.

Jāuzsver, ka šī nav pirmā sadursme starp abiem hokejistiem. Sērijas trešā spēle noslēdzās, "Olimp" hokejistam Kirilam Tambijevam metoties pārmācīt "Zemgales" komandas aizsargu Patriku Ozolu. Abu komandu tūlīt pat veidotajā drūzmā bija arī manāms, ka Lejnieks ar rokām saķer Roķi.

Turklāt kādā brīdī pēc spēli noslēdzošās sirēnas "Olimp" komandas spēlējošais galvenais treneris Maksims Širokovs izpelnījās 20 minūšu sodu par necieņu pret tiesnešiem, vēstī mača protokols. Sezonas laikā sakrātu pārkāpumu dēļ Širokovs pirmdien nevarēja būt uz rezervistu soliņa, sarunā ar LTV atzina bijušais izlases hokejists.

Šie nav vienīgie incidenti, kuru dēļ "Olimp" hokejisti izpelnījušies nelāgu slavu diezgan asās finālsērijas laikā. Trešā mača laikā LTV translācijā bija redzams Kristiāna Zelta necenzētais solījums "nosist" pretinieku uzbrucēju Aleksandru Novikovu.

Savukārt pēc pirmās spēles otrās trešdaļas savdabīgu interviju sniedza cits spēlējošais treneris Aleksejs Širokovs, kurš uz tablo redzamo rezultātu 0:5 pielīdzināja medijos notiekošajam. "Uz tablo ir tas pats, kas notiek medijos. Tur ir viens, bet spēle ir pavisam savādāka."

Širokovs pēcāk sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka nevēlas publiski atklāt, ko domājis ar šādu izteikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!