Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs piektdien guva divus vārtus Čehijas augstākās līgas spēlē, taču neglāba Zlīnas "PSG Berani" vienību no zaudējuma, savukārt uzbrucējam Artim Ābolam uzvaras vārti "Orebro" komandas labā Zviedrijas čempionātā.

Freiberga un uzbrucēja Edgara Kuldas pārstāvētā Zlīnas komanda viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 0:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Karlovi Vari "Energie" hokejistiem.

Freibergs vārtus guva pirmā perioda 16.minūtē, kad panāca 1:1, un divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, kad panāca neizšķirtu 3:3 un nodrošināja pagarinājumu. Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā neviens no pieciem Zlīnas hokejistiem, tajā skaitā Edgars Kulda, savus "bullīšus" nerealizēja.

Freibergs šajā duelī uz ledus pavadīja 26 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Tikmēr Kulda 13 minūtes un 21 sekundes laikā veica četrus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu, tikdams pie neitrāla lietderības koeficienta.

Jau ziņots, ka iepriekšējā spēlē Freibergs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

Viņš šosezon 30 spēlēs guvis četrus vārtus un izdarījis 13 rezultatīvas piespēles.

Čehijas čempionāta vadībā ar 60 punktiem 29 spēlēs ir uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži", kamēr tālāk ar 55 punktiem 29 mačos seko Libereces "Bīlī Tigrši", bet 52 punkti 30 cīņās ir uzbrucēja Māra Bičevska un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētās Hradeckrālova "Mountfield" hokejistiem. Tikmēr "PSG Berani" ar 43 punktiem 30 cīņās ierindojas desmitajā pozīcijā.

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols guva uzvaras vārtus Zviedrijas augstākās līgas spēles pagarinājumā, kaldinādams "Orebro" komandas panākumu.

"Orebro" viesos ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:2, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja "Brynas IF" vienību.

"Orebro" pirmajās deviņās minūtēs panāca 3:0, bet pretinieki pēc vārtsarga maiņas atguva trīs vārtus un otrajā periodā izlīdzināja rezultātu. Spēle turpinājās pagarinājumā, kura piektajā minūtē Ābols palika nepieskatīts pretinieku vārtu priekšā un pēc komandas biedra raidījuma iemeta atlēkušo ripu tīklā.

Viņš šajā mačā uz ledus bija 16 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem, uzvarēja 36,36% iemetienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Latvietis šosezon 21 mačā guvis desmit vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, ar amerikāni Āronu Palušaju dalot komandas labākā vārtu guvēja godu.

Ar 28 spēlēs izcīnītu 31 punktu "Orebro" vietējā čempionāta kopvērtējumā ieņem 12.vietu starp 14 komandām, bet turnīra tabulas augšgalā ar 52 punktiem ir Gēteborgas "Frolunda Indians".

Latviešu aizsarga Arvīda Reķa un uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētās komandas piektdien piedzīvoja zaudējumus Vācijas augstākās hokeja līgas spēlēs.

Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther" savā laukumā ar 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) piekāpās Štraubingas "Tigers" vienībai.

Reķis šajā duelī nospēlēja 15 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Latviešu aizsargs šosezon 30 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Bukarta pārstāvētā Šveningeres "Wild Wings" mājās ar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) atzina Ķelnes "Haie" pārākumu.

Bukarts šajā spēlē nepiedalījās.

Viņš šajā sezonā 24 spēlēs guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

Ar 69 punktiem 33 spēlēs DEL turnīra līderpozīcijā atrodas Manheimas "Adler", bet ceturto vietu ar 60 punktiem 34 cīņās ieņem Augsburgas "Panther", kamēr pēdējā 14 komandu konkurencē ir 33 spēlēs 29 punktus guvusī Šveningeres "Wild Wings", no priekšpēdējās vietas atpaliekot četrus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!