Foto: Reuters/ Scanpix/ LETA

Bufalo "Sabres" aizsargs Rasmuss Dālins atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, informē turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Otavas "Senators" uzbrucējam Breidijam Tkačakam, bet par trešo labāko atzīts Ņūdžersijas "Devils" vārtsargs Makenzijas Blekvuds.

Zemgus Girgensona komandas biedrs pagājušajā nedēļā tika pie trīs vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot sezonas ievadā "Sabres" tikt pie četriem panākumiem piecās spēlēs.

Vispirms Dālins guva vārtus uzvarā pār Edmontonas "Oilers" ar 4:2, kam sekoja 1+1 panākumā pār Kalgari "Flames" (6:3). Nedēļas pēdējā spēlē aizsargam vēlreiz izdevās tikt pie vārtiem un rezultatīvas piespēles, sekmējot uzvaru pār Vankūveras "Canucks" ar 5:1. Viņš kļuva par pirmo aizsargu NHL vēsturē, kuram izdevies sezonas pirmajās piecās spēlēs izcelties ar precīziem metieniem.

Ar pieciem vārtiem un trim piespēlēm Dālins ir NHL rezultatīvākais aizsargs.

Tikmēr Tkačaks pagājušajā nedēļā tika pie septiņiem rezultativitātes punktiem (3+4). Visās trīs aizvadītajās spēlēs viņš spēja sakrāt vairāk par vienu punktu, rezultatīvākajā mačā pret Bostonas "Bruins" gūstot vārtus un sakrājot divas rezultatīvas piespēles.

Tkačaks, aizvadot piekto sezonu NHL, sasniedza 200 rezultativitātes punktu robežu.

Savukārt Blekvuds palīdzēja "Devils" izcīnīt uzvaras visās trīs aizvadītajās spēlēs pagājušajā nedēļā. Viņš vidēji ielaida 1,33 ripas, atvairot 93,2% pretinieku metienu.

Nedēļas pirmajā spēlē Blekvuds atvairīja 18 ripas un guva panākumu pār Anaheimas "Ducks" ar 4:2, otrajā spēlē vārtsargs tika galā ar 16 pretinieku metieniem, uzvarot Ņujorkas "Islanders" ar 4:1, bet pēdējā mačā atvairīja 21 metienu, pārspējot Sanhosē "Sharks" ar 2:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!