Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien, 14. janvārī, graujošu zaudējumu piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētais Bufalo "Sabres", kas ar 2:7 (2:3, 0:2, 0:2) piekāpās Edmontonas "Oilers".

Girgensons, kurš iepriekšējās divās spēlēs tika pie rezultativitātes punktiem, šoreiz palika bešā. Latviešu uzbrucējs nospēlēja 12:48 minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet hokejista lietderības koeficients bija "-1".

"Sabres" tas bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Pēc nospēlētām 60 sekundēm "Sabres" izvirzījās vadībā pēc pirmā metiena pa pretinieku vārtiem – Keisijs Mitelstads veiksmīgi pielaboja Konora Šīrija metienu. Tomēr turpinājums Bufalo komandai vairs nebija tik sekmīgs. Jau spēles piektajā minūtē "Sabres" zaudēja ar 1:3, tad gan vienus vārtus atguva (precīzs bija Evans Rodrigess), bet divas rupjas kļūdas otrajā trešdaļā pārvilka svītru Bufalo hokejistu cerībām uz labvēlīgu iznākumu.

Uzvarētājiem pa diviem " goliem" guva Milans Lučičs un Zaks Kasjans, Konoram Makdeividam un Raienam Mudžentam-Hopkinsam pa vieniem vārtiem un rezultatīvai piespēlei, bet vēl vienus vārtus "Oilers" labā guva Leons Draizaitls. Lai gan "Sabres" mača bija aktīvi uzbrukumā, lieliski "Oilers" vārtos darbojās Miko Koskinens, atvairot 41 no 43 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!