Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā neveiksmju joslu ceturtdien, 14. novembrī, turpināja Zemga Girgensona pārstāvētā komanda Bufalo "Sabres", kas pirmajā mačā Ziemeļamerikā pēc atgriešanās no Eiropas ar 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

"Sabres" teicami iesāka sezonu, vienubrīd bija NHL kopvērtējuma līdere, bet tagad komandai ir neveiksmju josla. Novembrī Girgensons ar komandas biedriem vēl nav izjutuši uzvaras garšu, bet pēdējās deviņās spēlēs ir tikai viena uzvara, kas licis NHL Austrumu konferencē noslīdēt jau uz desmito vietu.

Girgensons ceturtdienas mačā pie rezultativitātes punktiem netika, bet šajā sezonā latviešu uzbrucējam ir viens gols un trīs rezultatīvas piespēles. Mačā pret "Hurricanes" Latvijas izlases hokejists nospēlēja 12:35 minūtes, reizi pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja vienā no trim iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Sabres" labā vārtus guva Džefs Skiners, Kērtiss Lazārs, Henri Jokiharju un Johans Larsons, kurš 41 sekundi pirms pamatlaika beigām panāca 4:4. "Hurricanes" rindās izcēlās Džordans Stāls, Sebastjans Aho, Teuvo Teravainens, Andrejs Svečņikovs un Dagijs Hamiltons, kurš uzvaru panāca papildlaika trešajā minūtē.

"Sabres" tagad sestdien savā laukumā uzņems Otavas "Senators", tomēr mačā izpaliks latviešu duelis. Kā ziņots, "Senators" rindās pēc savainojuma izārstēšanas vēl nav atgriezies Rūdolfs Balcers, kuru kluba ir nosūtījusi uz Amerikas hokeja līgu (AHL), lai viņš ieietos spēļu ritmā pirms pilnvērtīgas atgriešanās NHL laukumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!