Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc cienījamā snieguma otrdien aizvadītajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē nepauda dižu prieku par maču, jo hokejists joprojām nav izcīnījis savu pirmo uzvaru NHL, Merzļikins klāstīja Kolumbusas "Blue Jackets" preses dienestam.

Merzļikins otrdien piekto reizi stājās vārtos kādā NHL spēlē, viņa pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" vienībai pēcspēles metienos ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) piekāpjoties Monreālas "Canadiens" komandai. Hokejists atvairīja 30 no 32 pretinieku metieniem, kā arī tika galā ar diviem "bullīšiem".

"Esmu jau pieradis NHL spēlētajam hokejam," pēc spēles atzina vārtsargs. "Neesmu vairs tik nervozs vai pat sabijies. Esmu arī vairāk pieradis Ziemeļamerikas laukumiem."

Hokejists pagājušo maču aizvadīja Amerikas hokeja līgā (AHL), viņam tiekot nosūtītam uz Kolumbusas vienības fārmklubu Klīvlendas "Monsters". Šajā mačā Merzļikina pārstāvētā vienība zaudēja ar rezultātu 1:2, bet hokejists atvairīja 28 no 30 pretinieku metieniem.

"Spēle Klīvlendā bija lieliska. Tā bija laba iespēja, lai patrenētos vairāk spēlēt ar nūju. Hokejs gan tur bija lēnāks, kas man deva iespēju tā darīt. Spēles apgūšanas process rit pareizajā virzienā," sprieda Merzļikins.

Tomēr hokejists tā arī vēl nav izcīnījis nevienu uzvaru ne NHL, ne pat AHL aizvadītās oficiālās spēles.

"Būšu priecīgs tikai tad, kad varēšu mammai uzdāvināt uzvarētas spēles ripu," vārtsargs noliedza, ka būtu priecīgs par aizvadīto spēli.

Mājinieku rindās pirmais izcēlās Brendans Galagers, kurš spēja ripu raidīt cauri Merzļikina kājsargiem. Savukārt otros vārtus "Canadiens" guva pēc piespēles šķērsām "Blue Jackets" komandas aizsardzības zonai.

"Esmu diezgan drošs, ka ripu kāds skāra. Tā lidoja augstu, bet tad pēkšņi bija ļoti zemu. Centos laikus aizvērt kājsargus. Varbūt vārti tāpat ir uz manu sirdsapziņu. Otrajā vārtu guvumā pavisam neredzēju piespēli. Kad ieraudzīju ripu, bija jau par vēlu, lai darītu ko lietas labā," darbību ielaistajos vārtos analizēja vārtuvīrs.

Lai gan Merzļikins jau bija divreiz piedalījies NHL spēles papildlaikā, šie bija pirmie hokejista pēcspēles metieni Ziemeļamerikā.

"Tie tiek izpildīti daudz ātrāk nekā Eiropā. Tos grūti atvairīt. Nezinu arī spēlētājus. Šveicē varēju paredzēt, kuri hokejisti metīs un ko viņi izpildīs. Šeit nezinu neko. Taču uzskatu, ka vārtsargam "bullīšos" nav daudz jādomā – kā notiks, tā notiks," izteicās 25 gadus vecais hokejists.

Pēc šīs spēles Merzļikins piecos mačos vidēji atvairījis 89,4% pretinieku metienu un ielaidis 3,43 ripas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!