Foto: AP/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 4. aprīlī, Zemgus Girgensons izcēlās ar septiņiem metieniem pa vārtiem, bet Bufalo "Sabres" svarīgā cīņā par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Floridas "Panthers".

Girgensons bija aktīvākais "Sabres" uzbrucējs, izpildot septiņus no visas komandas 40 metieniem. Latviešu uzbrucējs nospēlēto 11:49 minūšu laikā vēl bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja vienīgajā iemetienā, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmā perioda devītajā minūtē Dilans Kozenss guva "Sabres" vienīgos vārtus spēlē, bet izlīdzinājumu "Panthers" panāca pēc septiņām minūtēm, kad precīzs bija Ārons Ekblads. Uzvaru "Panthers" nodrošināja Metjū Rkačuks, kurš vārtus guva pēdējās trešdaļas 59. sekundē.

"Panthers" līdz ar uzvaru ar 87 punktiem nonākusi vadībā cīņā par Austrumu konferences "wild card" ceļazīmēm. 87 punkti ir arī Ņujorkas "Islanders", kura provizoriskajā sarakstā arī tiek pie "wild card", bet vienu punktu atpaliek un pirmā "aiz līnijas" ir Pitsburgas "Penguins". Šīm komandām regulārajā sezonā vēl jāaizvada pa četrām spēlēm. Savukārt "Sabres" no "wild card" cīņās līderēm atpaliek par sešiem punktiem, toties Bufalo komandai jāaizvada vēl sešas spēles.

Citā mačā Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" viesos papildlaikā ar 2:3 (0:2, 2:0, 0:0, 0:1) piekāpās Nešvilas "Predators" vienībai.

Bļugers savas vienības neveiksmē uz ledus bija 12 minūtes un 18 sekundes, no kurām 58 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viesu rindās abus vārtus guva aizsargs Alekss Pjetrandželo, kamēr mājinieku sastāvā pamatlaikā divi precīzi metieni padevās Tomijam Novakam, kuram rezultatīva piespēle arī papildlaika ceturtajā minūtē Kodija Glāsa gūtajos vārtos.

Tikmēr Merzļikins traumas dēl nebija Kolumbusas "Blue Jackets" pieteikumā, komandai ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) pretinieku laukumā piekāpjoties Toronto "Maple Leafs". Mājinieku rindās divus vārtus guva Zeks Astons-Rīzss, bet pa reizei precīzi bija Aleksandrs Kerfūts un Ostons Metjūzs, kamēr Kolumbusas kluba sastāvā izcēlās Džeks Rosloviks un Ēriks Robertsons.

Lasvegasas komanda ar 104 punktiem 78 spēlēs ir Klusā okeāna divīzijas un Rietumu konferences līdere un jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā. Savukārt "Blue Jackets" ar 56 izcīnītiem punktiem 77 spēlēs ir vājākā komanda Austrumu konferencē un sen jau zaudējusi cerības uz iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!