Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Teicamo sezonas sākumu ceturtdien turpināja Zemgus Girgensons, kurš ar vārtu guvumu palīdzēja Bufalo "Sabres" ar rezultātu 4:3 (1:0. 2:2, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēt Anaheimas "Ducks" hokejistus.

Girgensons mača 16. minūtē guva pirmos vārtus spēlē, kad viņš pēc Kaila Okposo izdarītā metiena ieguva vārtsarga Entonija Stolarza atvairīto ripu un no iemetiena apļa raidīja to vārtos. Tas latvietim bija trešais vārtu guvums un sestais rezultativitātes punkts septiņās jaunās sezonas spēlēs.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 18:35 minūtes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu, spēli noslēdzot ar lietderības koeficientu +1.

"Sabres" mača turpinājumā izvirzījās vadībā ar 3:0, kad 25. un 27. minūtē ar vārtu guvumiem izcēlās Rasmuss Asplunds un Artu Rutsalainens, taču nākamo desmit minūšu laikā "Ducks" divus vārtus atguva. Precīzi meta Trojs Terijs un Adams Enriks. Savukārt trešajā trešdaļā ar savas NHL karjeras pirmajiem vārtiem Saimons Benuā izlīdzināja mača rezultātu. Spēles uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja pagarinājumu, kurā Asplunds 44 sekundes pirms papildlaika beigām izrāva uzvaru "Sabres" hokejistiem.

Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) savā laukumā zaudēja Kalgari "Flames" vienībai.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 15:17 minūtes, no kurām 2:42 nospēlēja mazākumā, bet septiņas sekundes arī vairākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu un uzvarēja 50% iemetienu. Maču latvietis noslēdza ar lietderības koeficientu -2.

"Flames" labā šajā mačā vārtus guva Džonijs Gudro, Bleiks Kolmens, Dilons Dubē un Milans Lučičs. Savukārt "Penguins" ar 45 metieniem pa vārtiem tā arī nepārspēja "Flames" vārtsargu Jakubu Markstrēmu.

"Sauso" zaudējumu piedzīvoja arī Rūdolfs Balcers un Sanhosē "Sharks", kas ar 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) savā laukumā zaudēja Monreālas "Canadiens".

Balcers laukumā pavadīja 16:29 minūtes, no kurām 1:36 spēlēja mazākumā, bet 32 sekundes – vairākumā. Šajā laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Uzvarētājiem vārtus guva Maiks Hofmans, Aleksandrs Romanovs, Brendans Galagers un Džošs Andersons. "Sharks" hokejisti ar 45 metieniem pa vārtiem tā arī nepārspēja "Canadiens" vārtsargu Džeiku Alenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!