Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons priecājas, ka beidzot viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" reāli pretendē uz iekļūšanu Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs, jo beidzot sezonas otrajā pusē mači ir nozīmīgi, viņš stāstīja intervijā "buffalohockeybeat.com".

"Sabres" šajā sezonā ir starp pretendentēm, kas varētu iekļūst Stenlija kausā. Tā šobrīd NHL Austrumu konferencē ierindojas devītajā vietā. 29 gadus vecais Girgensons savā 593 spēļu ilgajā NHL karjerā nav spēlējis Stenlija kausā, un pārsvarā Bufalo komanda bijusi pārliecinoša pastarīte.

"Tas ir aizraujoši. Atrasties pozīcijā, kad var aizvadīt nozīmīgas spēles, sniedz papildus enerģiju un dod papildus koncentrāciju, jo ir, par ko spēlēt," teica pats Girgensons. "Mums tas (iekļūt izslēgšanas spēlēs) noteikti ir pa spēkam. Esmu par to domājis."

Girgensona maiņas biedrs Kails Okposo norādīja, ka latvietis izslēgšanas spēlēs būtu gatavs izskriet cauri jebkurai sienai, un viņa spēles stils būtu noderīgs "play-off" mačos. Viņš arī skaidroja, ka latvieša statistikai šajā sezonā nav jēgas pievērst uzmanību, jo tā nepasaka par viņa ieguldījumu, jo viņš spēle pareizu hokeju.

Šajā sezonā latvietis 48 spēlēs guvis piecus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles. Viņš savā devītajā NHL sezonā vidēji laukumā pavada 12:35 minūtes, kas ir mazākais spēles laiks, ja salīdzina ar iepriekšējām sezonām.

"Man vienalga, kāda statistika ir pieejama. Viss, ko viņš dara laukumā, viņu padara par teicamu piemēru, jo viņš visiem rāda piemēru," sacīja Okposo.

Arī "Sabres" galvenais treneris Raiens Granato slavēja Girgensonu, norādot, ka atrodoties uz ledus, viņš prot rast ceļus, kā uzlabot savu spēli. "Lai arī viņš ir viens no vecākajiem spēlētājiem ar lielu pieredzes bagāžu, viņam viss vēl ir priekšā,'' teica treneris. "Girgensonam jābūt patiesi lepnam, jo viņš devis lielu ieguldījumu komandas sniegumā un tās kultūrā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!