Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" uzskata, ka tuvojas savam briedumam, un cer pasaules spēcīgākajā čempionātā spēlēt vēl ilgi.

26 gadus vecais Girgensons šajā sezonā "Sabres" sastāvā guvis 12 vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles. Kopumā NHL viņš nospēlējis 489 spēles, kurās izcēlies ar 61 vārtiem un 77 piespēlēm.

"Joprojām esmu jauns, lai arī līgā esmu jau diezgan ilgi," intervijā, kas publicēta "Sabres" oficiālajā "Twitter" profilā, teica Girgensons. "Ceru, ka sevi varu vēl pieskaitīt pie jaunajiem. Tuvojos savam briedumam un ceru, ka NHL varēšu spēlēt vēl ilgu laiku."

Laikā, kad NHL sezona ir pārtraukta koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ, Girgensons atrodas Pitsburgā, kur viņš ar sievu pagājušajā gadā uzcēluši māju. Izolācijas laiku hokejists izmanto mājas iekārtošanai.

"Paveicās ar to, ka mums ir jauna māja. Mums mājās ir ļoti daudzi projekti, tāpēc šīs dienas aizpildītas. Krāsojam istabas, saņemam mēbeles, darām mājas darbus," viņš stāstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!