Foto: AP/Scanpix/LETA

Rons Hekstols kļuvis par Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" ģenerālmenedžeri, informē vienība.

Tikmēr Braiens Bērks iecelts par prezidentu hokeja jautājumos un padomdevēju. Hekstols pārraudzīs komandas ikdienas darbu, bet Bērka uzdevums būs atskaitīties komandas prezidentam un direktoram Deividam Morhausam.

Patriks Olvins, kurš pēc Džima Raterforda atkāpšanās kopš 27.janvāra pildīja ģenerālmenedžera pienākumus, turpmāk asistēts Hekstolam un Bērkam.

56 gadus vecais Hekstols bija izcils vārtsargs un vairāk nekā 20 gadus strādājis hokeja administrācijā, tajā skaitā no 2014. līdz 2018.gadam par Filadelfijas "Flyers" ģenerālmenedžeri. Tāpat viņš no 2006. līdz 2013.gadam bija Losandželosas "Kings" ģenerālmenedžera asistents, palīdzot komandai 2012.gadā iegūt Stenlija kausu. Darbu hokejā ārpus laukuma viņš uzsāka 1999.gadā kā "Flyers" skauts.

Kanādiešu vārtsargs NHL aizvadīja 13 sezonas, kuru laikā pārstāvēja "Flyers", Kvebekas "Nordiques" un Ņujorkas "Islanders" komandas. Hekstols karjeras laikā izcīnīja 296 uzvaras un vidēji mačā ielaida 2,98 ripas. 1986./1987.gadā viņš aizvadīja izcilu debijas sezonu, jo kā līgas labākais vārtsargs saņēma Vezīna balvu un aizveda "Flyers" līdz Stenlija kausa finālam, kurā nācās atzīt Edmontonas "Oilers" pārākumu. Hekstols tajā pašā sezonā saņēma Kona Smita balvu kā "play-off" vērtīgākais spēlētājs.

Kanādietis piecās no savas karjeras sezonām izcīnīja vismaz 30 uzvaras. Lielisku nūju pārvaldošais vārtsargs izcēlās arī ar diviem precīziem metieniem tukšos vārtos. Viņš bija arī "Penguins" līdzīpašnieka Mario Lemjē komandas biedrs 1987.gada Kanādas Kausā.

Tikmēr 65 gadus vecais Hārvardas Universitātes Juridiskās fakultātes absolvents Bērks hokeja vadībā strādājis 31 gadu. 2006./2007.gada sezonā ar Bērku ģenerālmenedžera amatā Anaheimas "Ducks" triumfēja Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!