Foto: AFP/Scanpix
Pasaules vadošo hokeja līgu "policistu" cīņas boksa ringā notiks Rīgā 2.jūnijā, vēsta pasākuma organizatori.

Cīņas risināsies "Arēnā Rīga", un organizatori pasākumu nosaukuši par pirmo starpkontinentālo hokeja boksa čempionātu.

Biļetes sāks pārdot no 22.marta, un pirmais tūkstotis biļešu maksās 12 latus.

Čempionāta cīņas papildinās gaismu un video šovs, pasākumā ar priekšnesumiem piedalīsies populāri izpildītājmākslinieki. "Pirmais "ICEBOX" pasākums notiks Latvijā, taču jau šobrīd šis čempionāts ir izsaucis ažiotāžu un plānojam, ka 2012. gadā čempionāta fināls notiks ASV vai Krievijā," stāsta čempionāta direktors Olafs Saulriets.

"ICEBOX" čempiona noskaidrošana paredzēta vairākās kārtās ar izslēgšanas metodi, čempionāta sākumā tiks izlozēti pirmās kārtas pretinieku pāri, kas cīnīsies par iekļūšanu nākamajās kārtās. Katra cīņa notiks trīs raundos, katra raunda ilgums būs divas minūtes. Cīņas tiesās starptautiski licencēti boksa tiesneši.

Pirmajā "ICEBOX 2011" čempionātā piedalīsies astoņi dalībnieki - NHL, KHL un Eiropas vadošo hokeja līgu atpazīstamākie hokejisti – policisti.

Ņemot vērā, ka šobrīd turpinās hokeja līgu regulārās sezonas un "play off" spēles, čempionāta dalībnieku vārdi tiks nosaukti aprīlī un maijā, taču jau tagad interesi par dalību pasākumā ir izrādījušas pirmā līmeņa hokeja zvaigznes. Pasākumā līdzdarbosies goda žūrija, kuras dalībnieki ir skandalozi sporta pasaulē ar savu "slikto zēnu" tēlu, kā arī pasaulē atzīti cīņas sportu meistari.

Kā iepriekš vēstīja portāls "hockeypravda.ru", par boksa cīņās interesi izrādījuši pazīstamākie Nacionālās hokeja līgas (NHL), Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un Zviedrijas augstākās līgas "policisti".

Lai arī čempionāta dalībnieku vārdi pašlaik netiek atklāti, zināms, ka cīņas norisināsies pēc visiem attiecīgajiem boksa noteikumiem.

Plānots, kā līdzīgas cīņas varētu tikt organizētas regulāri.

Kā zināms, NHL klubā Kalgari "Flames" hokejista maizi pelna arī Latvijas hokeja "policists" Raitis Ivanāns, kurš gan kopš sezonas pirmajā spēlē piedzīvotā kautiņa un tajā gūtajām traumām laukumā pagaidām nav atgriezies. Pēc neoficiālas informācijas, Ivanāns ringā, visticamāk, nedosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!