Foto: Shutterstock

Latvijas hokejists Niks Feņenko trešdien ar pirmo numuru tika izraudzīts Kanādas junioru hokeja līgas (CHL) ārzemnieku draftā.

Aizsargu Feņenko, kurš šosezon pārstāvēja "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandu Hokeja skola "Rīga", ar pirmo numuru izraudzījās "Baie-Comeau Drakkar" komanda, kura spēlē Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL).

"Baie-Comeau Drakkar" vienībā šosezon pirmo gadu spēlēja arī uzbrucējs Raivis Ansons, kurš sezonu iesāka citā OHL vienībā "Zemgale"/LLU.

Feņenko šosezon debitēja OHL čempionātā un 33 mačos atzīmējās ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Viņš pavasarī piedalījās arī pasaules U-18 čempionātā, bet četrās spēlēs palika bez punktiem.

Trešdien CHL ārzemnieku draftā kopumā tika izraudzīti trīs HS "Rīga" spēlētāji, kuri pēdējos gados savas prasmes kaldinājuši bijušā valstsvienības aizsarga Oļega Sorokina pārraudzībā.

Tāpat pirmajā kārtā ar 34.numuru tika izraudzīts uzbrucējs Anrī Ravinskis, uz kuru tiesības tagad pieder Blēnvilas-Buābriānas "Armada". Šajā komandā savulaik visai spilgtu karjeras nogriezni aizvadīja uzbrucējs Ņikita Jevpalovs.

Ravinskis šosezon "Rīga" rindās bija viens no līderiem un 31 spēlē iekrāja 14+8, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. Četrās U-18 pasaules čempionāta spēlēs viņš guva divus vārtus.

Vēl no "Rīga" uz Ziemeļameriku pārcelties iespēja būs arī Rodrigo Laviņa dēlam Martinam. Viņu ar 40.numuru pirmajā kārtā izraudzījās Šaviniganas "Cataractes".

Laviņš OHL čempionātā šosezon 20 spēlēs guva astoņus vārtus un iekrāja sešas piespēles. U-18 čempionātā izlases kapteinim četros mačos 1+1.

Visbeidzot Medisenhetas "Tigers" otrajā kārtā ar kopējo 71.numuru izraudzījās aizsargu Bogdanu Hodasu, kurš nesen noslēdza savu pirmo sezonu Somijas U-20 čempionāta vienībā Vāsas "Sport".

Aizsargs 39 spēlēs iemeta septiņus vārtus un nopelnīja deviņas piespēles. Divās U-18 pasaules čempionāta spēlēs viņam piespēle.

CHL ārzemnieku draftā kopā 60 komandām ir tiesības izvēlēties spēlētājus divās kārtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!