Foto: Publicitātes foto

Tagadējā "Daugavas" stadiona teritorijā hokejs spēlēts pirmās brīvvalsts laikā, pēc II pasaules kara PSRS laikā tur izveidots Latvijā pirmais mākslīgā ledus laukums, vēlāk bija "hokeja pūslis" un halle, bet tagad uzcelta jauna hokeja halle. Līdz ar "Daugavas" halles rašanos entuziastu grupa nolēmusi, ka "Daugavas" stadionā jāveido arī klubs no pašiem pamatiem, un radusies biedrība ar šai apkaimei raksturīgu nosaukumu – "Hokeja klubs "Grīziņkalns"".

Viens no biedrības izveidotājiem Miks Kovtuns neslēpj, ka plāni ir ambiciozi un grandiozi, tomēr "Grīziņkalns" neplāno strauji ienākt Latvijas hokejā. "Iesim soli pa solim. Mums ir sava vīzija un redzējums, kā gribam attīstīties. Mums vērtību tabulā pirmajās vietās ir ģimene, veselība un izglītība. Tad varbūt tikai kādā 4.–5. vietā ir hokejs. Esam vēl zīdaiņi hokeja pasaulē, bet lepojamies ar to, kas ir un ka ir izveidots kas jauns."

Grīziņkalns daudziem asociējas ar Jāņa Grīziņa stāstu "Vārnu ielas republika". Kovtuns saka, ka arī HK "Grīziņkalns" ir tāda kā Vārnu ielas republikas banda, bet labā nozīmē. "Citiem klubiem nosaukumā ir pilsētas vārds, bet Rīgā ir jau tādi klubi. Ja jau esam Grīziņkalnā, tad "Grīziņkalns". Esam priecīgi par šādu nosaukumu. Esmu jau dzirdējis no malas: ko tad mēs darīsim starptautiskos turnīros ar šādu nosaukumu? Mēs esam Latvijas klubs, un mūsu mērķis nav braukāt pa ārzemēm un tur sevi popularizēt, bet esam domāti vietējai auditorijai."

Tā kā Grīziņkalna apkārtne ir nozīmīga vieta Latvijas hokeja vēsturē, arī kluba telpas rotā vēsturiskas bildes. "Mēs gribam sevi pozicionēt arī kā hokeja tradīciju turpinātāju "Daugavas" stadionā. Te gadu desmitiem bijušas tradīcijas un ne viens vien Latvijas hokejists spēris savus pirmos soļus uz ledus. Tāpēc mums te ir bildes no 30. gadiem, kur hokejisti vēl ir, piemēram, tankistu ķiverēs. "Hokeja pūslis", ar ko daudziem asociējas iepriekšējā hokeja dzīve "Daugavas" stadionā, parādījās tikai 80. gados. Bet hokejs te bija jau ilgi pirms tam. Gribam turpināt hokeja tradīcijas, izglītot audzēkņus par Latvijas hokeja vēsturi, jo hokejs nesākas un nebeidzas tikai ar Latvijas izlasi vai Rīgas "Dinamo"," sarunā iesaistās Māris Gorbunovs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!