Foto: Romāns Kokšarovs/F64
Sakarā ar valsts noteikto ārkārtas stāvokli un HS "Rīga" aizliegumu šajā laikā startēt "Optibet' Hokeja līgas (OHL) čempionātā, komandas vadība nolēmusi izīrēt savu vārtsargu Artūru Šilovu "Mogo"/LSPA vienībai, vēsta hokeja skola.

Šāds lēmums pieņemts, lai sekmētu 19 gadus vecā Šilova attīstību un veicinātu vārtsarga spēļu praksi. HS "Rīga" ir pārliecināta, ka šī īre palīdzēs Šilovam pienācīgi sagatavoties gaidāmajai sezonai Kanādā un startam Latvijas izlasēs.

HS "Rīga" izīrēja Šilovu no Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks", lai pandēmijas laikā latvietis varētu spēlēt. Viņš pagājušajā sezonā spēlēja Ontario Hokeja līgas klubā Berijas "Colts".

Šajā sezonā HS "Rīga" sastāvā Šilovs nospēlēja divas spēles, kurās vidēji atvairīja 92,3% metienu un ielaida 4,34 vārtus. Aizvadītās nedēļas nogalē Šilovs palīdzēja Latvijas nacionālajai izlasei triumfēt prestižajā "Deutschland Cup" turnīrā. Divās spēlēs viņš vidēji ielaida 1,93 ripas un atvairīja 93,20% metienu.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta rīkojumi paredz, ka sacensībās piedalīties nedrīkst nepilngadīgas personas, tāpēc hokeja skolas "Rīga" spēlētājiem līdz 6. decembrim spēles nav paredzētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!