Foto: F64

Leģendārais Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Irbe paudis vēlmi pamest Latvijas izlases galvenā trenera asistenta amatu, jo Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans norādījis uz viņa neatbilstību amatam.

Irbe Latvijas izlases treneru korpusā par galvenā trenera Teda Nolana asistentu sāka strādāt aprīlī, ar valstsvienību startējot pasaules čempionātā, tomēr tagad viņš sniedzis paziņojumu, ka gatavojas pamest amatu.

"Ar šo vēlos paziņot, ka pārtraucu līguma attiecības ar Latvijas Hokeja federāciju. Tā kā LHF prezidents Kirovs Lipmans ir atklāti norādījis uz manu neatbilstību Latvijas izlases trenera amatam, atsaucoties uz kādu mistisku Izglītības ministrijas prasību, tāpat no LHF puses tā prezidenta personā vairākus mēnešus nav izpildītas līguma saistības, neredzu par iespējamu turpmāko darbību K. Lipmana vadītajā sabiedriskajā organizācijā. Par šo lēmumu esmu informējis arī izlases galveno treneri un federācijas amatpersonas. Tajā pašā laikā arī turpmāk neliegšu padomu un zināšanas Latvijas hokejistiem, ko daru joprojām un esmu darījis arī iepriekš," teikts Irbes paziņojumā, kas citēts portālā "sportacentrs.com".

Latvijas Hokeja federācija (LHF) komentārus šajā jautājumā vēl nav sniegusi. Sagaidāms, ka tas varētu notikt šīs dienas laikā.

Tomēr LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs aģentūrai LETA pastāstīja, ka Irbes iesniegtais dokuments nav klasificējams kā atlūgums, bet gan iesniegums, kurā viņš izklāsta savas pretenzijas pret federāciju. Gorbunovs norādīja, ka LHF prezidents Kirovs Lipmans visas saistības no federācijas puses esot izpildījis un atlūgums šobrīd pieņemts netiek.

Irbe savas hokejista karjeras laikā 13 sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), 2002.gadā kopā ar Karolīnas "Hurricanes" aizkļūstot līdz Stenlija kausa izcīņas finālsērijai.

Latvijas izlases sastāvā Irbe aizvadījis 64 spēles un piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kā arī divos olimpisko spēļu turnīros. 1989. un 1990.gadā Irbe piedalījās pasaules čempionātā PSRS izlases sastāvā.

2010.gadā Irbe tika uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!