Foto: LETA
Latvijas izlases hokejists Rihards Marenis, kurš sezonu uzsāka "Optibet" hokeja līgā, pārcēlies uz Zviedrijas trešās augstākās līgas klubu "Kiruna IF", kas bāzēts valstī vistālāk ziemeļos esošajā pilsētā, ziņots līgas mājaslapā.

Marenis sezonu uzsāka pašmāju klubā "Mogo", kura rindās divās spēlēs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un 14 soda minūtēm. Taču turpmākās gaitas uzbrucēju aizvedušas uz Zviedrijas klubu "Kiruna IF". Klubs bāzēts vistālāk ziemeļos esošajā Zviedrijas pilsētā Kirunā, kura ir daļa no Lapzemes provinces.

Vienības sporta direktors Henriks Terme jau vasarā bijis noskatījis hokejistu ar līdzīgu CV, vēstīts līgas mājaslapā, tomēr nav panācis ar viņu vienošanos.

"Rihards ir labs uzbrucējs, kurš atstāj iespaidu uz spēli visa laukuma garumā. Viņa pievienošanās ir nozīmīga," par Mareņa piesaisti izsakās kluba direktors, kurš īpaši uzsver Latvijas hokejista meistarību.

Terme min, ka pasaules čempionātā un Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējis hokejists ir vērā ņemams spēks. Savukārt Mareņa piesaisti palīdzējuši nodrošināt kluba atbalstītāji, kuri pilnībā nosegs viņa līgumu, neskatoties uz Covid-19 krīzi. Pandēmijas dēļ vēl nav zināms, vai klubs varēs šosezon tribīnēs pulcēt līdzjutējus.

Marenis jau jaunībā devās spēlēt hokeju uz Kanādu, bet vēlāk četrus gadus pavadīja Auroras universitātē Amerikas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) 3. divīzijā.

Profesionāļa karjeru Eiropā viņš uzsāka, 2018./2019. gada sezonā spēlējot gan Rīgas "Dinamo", gan "Mogo" sastāvā. Sezonas izskaņā viņš debitēja pasaules čempionātā hokejā, septiņās spēlēs Latvijas izlases kreklā gūstot divus vārtus. Pagājušo sezonu viņš pilnībā aizvadīja "dinamiešu" sastāvā, KHL divu gadu laikā 69 spēlēs atzīmējoties ar deviņiem punktiem (5+4).

27 gadus vecais latvietis kopā ar slovāku vārtsargu Pāvelu Krajčoviču būs vecākie "Kiruna" vienības hokejisti. No abiem spēlētājiem tiek sagaidīts līderu cienīgs sniegums, uzsver Terme. Komandu pārstāv vēl divi Slovākijas hokejisti, bet pārējo vienības sastāvu veido gados jauni zviedri.

Kirunas klubs jau kopš 2003./2004. gada sezonas spēlējis trešajā augstākajā līgā, bet savulaik atzīmējies arī līgu augstāk. 2000./2001. gada sezonā kluba rindās uz 12 spēlēm atzīmējās Latvijas hokejists Juris Ozols, kurš, vienībai tobrīd spēlējot otrajā līgā, guva desmit punktus (6+4).

Savukārt 2014./2015. gada sezonā vienība atzīmējās, hokejistiem sagatavojot īpašas, varavīksnes krāsas formas. Tādējādi "Kiruna IF" kļuva par pirmo Zviedrijas sporta klubu, kas izsaka šādu atbalstu seksuālajām minoritātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!