Foto: stock.xchng
Jauno Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vinipegā vadīs Klods Noels, vēsta portāls "tsn.ca".

Jau vēstīts, ka jaunā kluba treneru korpusam netika piesaistīts Atlantas "Thrashers" komandas galvenais treneris Kreigs Remzijs.

Noels iepriekš vadījis Amerikas hokeja līgas (AHL) vienību Manitobas "Moose", kas pieder tagadējiem Vinipegas kluba saimniekiem.

Noels "Moose" komandu vadīja vienu sezonu, iekļūstot Kaldera kausa izcīņas turnīrā, kur gan tika piedzīvots zaudējums otrajā kārtā.

NHL viņš iepriekš strādājis Kolumbusas "Blue Jackets" kluba sistēmā.

Kompānija "True North Sports and Entertainment" maija sākumā paziņoja par "Thrashers" komandas iegādi un tās pārcelšanu uz Vinipegu. Jaunās vienības nosaukums pagaidām vēl nav zināms.

Aizvadītajā sezonā "Thrashers" komanda Remzija vadībā 82 regulārā čempionāta spēlēs izcīnīja 34 uzvaras, neiekļūstot Stenlija kausa izcīņā.

Kā ziņots, NHL komanda Vinipegā spēlēs pirmo reizi kopš 1996.gada, kad "Jets" komanda tika pārcelta uz Fīniksu un pārsaukta par "Coyotes".

Jau ziņots, ka pašlaik "True North Sports and Entertainment" pieder "Moose" komanda un Vinipegas halle "MTS Centre", kurā notiks jaunās komandas spēles.

"Thrashers" komanda NHL paplašināšanās ietvaros ienāca līgā 1999.gadā. Tomēr tai bija finansiālas problēmas, bet vienības spēles aizvadītajā sezonā apmeklēja vidēji 13 469 skatītāji, kas bija trešais sliktākais rādītājs līgā.

"Thrashers" komandas zaudējumi katru gadu bija aptuveni 20 miljoni dolāru (desmit miljoni latu).

Kā ziņots, tā kļuvusi par otro NHL komandu, kas no Atlantas pārceļas uz Kanādu, - 1980.gadā "Flames" vienība pārcēlās uz Kalgari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!