Foto: F64

Karjerai punktu licis bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Māris Jučers, to viņš pastāstījis portālam "hokejazinas.com".

Jučers sportista karjeru noslēdzis 35 gadu vecumā. "Esmu izlēmis, ka vairs neturpināšu spēlēt un noslēgšu savu karjeru. Punktu manai karjerai pielika ne tikai Liepājas komandas palikšana ārpus Virslīgas, taču jāatzīst, ka šis fakts pastiprināja manu lēmumu. Karjeru neturpinātu, ja komanda arī nākamsezon tomēr paliktu," norādīja Jučers.

Vārtsargs iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja "Liepāju", kas nolēmusi nākamsezon vairs nestartēt Latvijas virslīgā.

Savas karjeras laikā Jučers spēlēja Zviedrijā, Kazahstānā, Polijā un Francijā, bet plašāku atpazīstamību guva, pārstāvot Rīgas "Dinamo". Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā viņa kontā 35 spēles, kuru laikā vidēji ielaisti 2,78 vārti un atvairīti 89,9% metienu. Savukārt trīs "play-off" mačos viņam caurmērā 2,85 ielaisti vārti un 86,9% atvairītu metienu.

Jučers arī trīs reizes braucis uz pasaules čempionātu un piedalījies trīs mačos. Tāpat viņš savulaik regulāri izpelnījās izsaukumus uz citiem turnīriem un pārbaudes spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!