Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar LTV neslēpa satraukumu par infrastruktūras gatavību 2021. gada pasaules čempionātam, kas 21. maijā sāksies Rīgā. Tāpat Kalvītis pauda sašutumu par to, ka pirms atbildīgā turnīra Latvijas izlases spēlētāji nesaņems vakcīnas pret Covid-19, tādējādi valstsvienībai būs jāsaskaras ar veselības riskiem.

Pasaules čempionāts Rīgā sāksies 21. maijā un risināsies līdz 6. jūnijam. Latvijas izlases grupas spēles risināsies "Arēnā Rīga", kas šobrīd ir vienīgā sacensību arēna, kas ir pilnībā gatava turnīram. Otras grupas spēles risināsies blakus esošajā Olimpiskajā sporta centrā, kur sākušies pārbūves darbi. Savukārt treniņi komandām notiks "Daugavas" stadiona ledus hallē, kuru bija plānots nodot ekspluatācijā 17. martā.

"Laika nav, viss notiek saspringtā režīmā. Jācer, ka viss izdosies. Lielākās bažas ir par infrastruktūru. Lai laikus būtu treniņu laukumi, lai būtu otrā arēna. Ar organizatoriskām lietām tiksim galā, lai tikai funkcionētu infrastruktūra," sacīja Kalvītis. "Mēs esam satraukti par situāciju "Daugavā", jo bija jau jānodod ekspluatācijā 17. martā. Šobrīd neredzam, ka tur būtu ledus. Mums sola katru nedēļu, ka tūlīt sāks liet ledu, bet vēl ir jānodod ekspluatācijā. "Daugava" ir lielākais uztraukuma pamats. Par OSC - esam sākuši tur strādāt jau vairāk kā nedēļu. Tur, cerams, visi tiks galā ar saviem pienākumiem."

Ārpus organizatoriskām lietām Kalvītis neslēpa dusmas, ka valdība neatrada iespēju ārpus kārtas pret Covid-19 vakcinēt Latvijas izlases hokejistus un treneru korpusu. "Sāpīgs jautājums. Mēs uz vakcīnām pieteicāmies laicīgi. Pēc mūsu plāna vajadzēja vakcinēt jau marta sākumā, lai pirms slodzēm hokejistiem ir abas devas. Vakcīnas mums netika piešķirtas. Tas nozīmē, ka pasaules čempionātā Latvijas izlases hokejisti spēlēs nevakcinēti. Ir iebildumi, neesam apmierināti. Katrs spēlētājs ir riska moments priekš pārējās komandas, ja saslimst. Diemžēl, spēlēsim tā, kā ir. Cerēsim, ka spēsim savus spēlētājus pasargāt no Covid-19."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!