Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Ronalds Ķēniņš otrdien guva vārtus Šveices augstākās hokeja līgas (NL) spēlē, palīdzot "Lausanne" svinēt panākumu savā laukumā un iekļūt ceturtdaļfinālā.

Lozannas vienība mājās ar rezultātu 5:1 (1:1, 0:0, 4:0) pieveica "Ambri-Piotta" komandu, par "pre play-off" sauktās kārtas sērijā līdz diviem panākumiem uzvarot ar 2-1.

Izšķirošajā spēlē par iekļūšanu ceturtdaļfinālā vadībā izvirzījās viesi, taču turpinājumā vārtus guva vien "Lausanne". Divreiz ar precīziem metieniem tukšos vārtos izcēlās Jirži Sekačs, bet Ķēniņš bija precīzs pēdējā minūtē, ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas panākot rezultātu 5:1.

Kopumā uzbrucējs laukumā pavadīja 17 minūtes un 42 sekundi, no kurā četras minūtes un sešas sekundes vairākumā. Latvietis četrreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienīgajā iemetienā un maču noslēdza ar +/- rādītāju +1.

Sērijā pret "Ambri-Piotta" uzbrucējs līdz šim mačam pie rezultativitātes punktiem nebija ticis.

Lozannas un Ambri komandas sērijā tikās kā attiecīgi septītās un desmitās vietas ieguvējas regulārajā sezonā. Šajā kārtā tika noteiktas divas komandas, kuras pievienosies "Top 6" vienībām izslēgšanas spēlēs.

Ceturtdaļfinālā "Lausanne" pretiniece būs "Fribourg-Gotteron", kas regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu. Sērijā līdz četrām uzvarām pirmais mačs notiks 25. martā.

No astoņiem Šveices līgā šosezon spēlējušajiem Latvijas hokejistiem "play-off" vēl piedalīsies Miks Indrašis un viņa pārstāvētā "Biel-Bienne" vienība.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!