Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks ceturtdien izsaukts no Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienības Klīvlendas "Monsters" uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" rezerves sastāvu, ziņo klubs savā tīmekļa vietnē.

Jau ziņots, ka trešdien Klīvlendas "Monsters" viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) zaudēja "Grand Rapids Griffins" vienībai. Kivlenieks atvairīja 28 no 30 metieniem.

Jau ceturtdien viņš pievienojies Elvja Merzļikina pārstāvētās NHL vienības "Blue Jackets" rezerves sastāvam. Par latvieša izsaukšanu uz Kolumbusas klubu ceturtdien paziņoja kluba ģenerāldirektors Jarmo Kekeleinens.

24 gadus vecais Kivlenieks 2019./2020. gada sezonā kluba rindās sešās spēlēs sakrāja bilanci 1-1-2, vidēji mačā ielaižot 2,95 vārtus un atvairot 89,8% metienu. Viņš savā debijā NHL 2020. gada 19. janvārī atvairīja 31 metienu 2:1 uzvarā viesos pār Ņujorkas "Rangers".

Šosezon piecās spēlēs "Monsters" vārtos latvietis guvis piecas uzvaras, vidēji mačā savos vārtos ielaižot 2,36 ripas un atvairot 92,4% metienu.

Kivlenieks, kurš kā brīvais aģents līgumu ar Kolumbusas klubu parakstīja 2017. gada 25. maijā, četru sezonu laikā 82 AHL spēlēs sakrājis bilanci 32-33-9 ar 3,17 vidēji spēlē ielaistiem vārtiem un 89,4% atvairītu metienu, kā arī trim "sausajām" spēlēm.

Paredzams, ka ceturtdienas maču Kolumbusas komandas vārtos sāks Elvis Merzļikins, bet viņa dublieris būs soms Jonass Korpisalo.

Tāpat "Blue Jackets" no rezervistu sastāva komandā ceturtdienas spēlei viesos ar Tampabejas "Lightning" iekļāvusi uzbrucēju Neitanu Džērbu.

"Blue Jackets" ar 39 punktiem 48 spēlēs Ziemeļu divīzijā ieņem pēdējo jeb astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!