Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" un Sanhosē "Sharks" otrdien iztika bez savainotajiem Latvijas hokejistiem Elvja Merzļikina un Rūdolfa Balcera, kā arī piedzīvoja smagus zaudējumus.

"Blue Jackets" vienība mājās ar rezultātu 2:7 (0:3. 2:2. 0:2) piekāpās pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvējai Tampabejas "Lightning".

Mačā nevarēja piedalīties Elvis Merzļikins, kurš guvis kādu ķermeņa apakšdaļas savainojumu. Tāpēc pirmo reizi vārtos kopš 16. decembra stājās Jonass Korpisalo, kurš decembrī gan saslima, gan bija inficējies ar Covid-19. Soms arīdzan pirmo reizi kopš 27. novembra sāka spēli kā pamatvārtsargs.

Taču laukuma saimnieku iespējas pacīnīties par uzvaru negatīvi ietekmēja noteikumu pārkāpumi Pirmajā trešdaļā "Lightning" komanda jau guva trīs vārtus, no kuriem divi bija vairākumā. "Blue Jackets" otrajā trešdaļā divas reizes pietuvojās līdz divu vārtu deficītam (1:3 un 2:4), taču trešās trešdaļas 37. sekundē Pjērs Eduārs Belmārs jau panāca rezultātu 2:6.

Viesu labā ar diviem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās čehs Ondržejs Palāts. Savukārt Jonass Korpisalo atvairīja 29 no 36 pretinieku raidījumiem.

Zīmīgi, ka Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Brads Larsens pēc spēles izvairīgi atbildēja uz jautājumu, vai Korpisalo būtu spēlējis, ja Merzļikins vai Tarasovs būtu veseli: "Viņš uzņēmās iespēju, teiksim tā."

Jonass Korpisalo šosezon piedalījies tikai desmit spēlēs, kurās viņš vidēji ielaidis 4,15 ripas un atvairījis 88,1% pretinieku metienu. Merzļikins vārtos stājies 21 mačā, vidēji pieļaujot 3,2 vārtus un atvairot 90,7% raidījumu.

Savukārt Sanhosē "Sharks" komanda viesos ar rezultātu 2:6 (0:1, 1:3, 1:2) piekāpās Detroitas "Red Wings" hokejistiem.

Rūdolfs Balcers nedevās līdzi komandai šajā izbraukumā, lai noslēgtu rehabilitāciju pēc ceļgala savainojuma. Sagaidāms, ka uzbrucējs ierindā varētu atgriezties nākamnedēļ, kad "Sharks" aizvadīs spēles mājās.

"Sharks" cerības uz uzvaru pazaudēja otrās trešdaļas nogrieznī, kurā viesi astoņu minūšu laikā ielaida trīs ripas. Turklāt divi no precīzajiem metieniem, kurus izpildīja Pjuss Suters un Tailers Bertuci, tika izpildīti. mazākumā.

Suters un Bertuci guva pa diviem vārtiem, bet "Sharks" vārtsargs Džeimss Reimers tika nomainīts pēc diviem periodiem. Viņš atvairīja 20 no 24 metieniem, bet viņa dublieris Adins Hills tika galā ar pieciem no septiņiem "Red Wings" komandas raidījumiem.

"Blue Jackets" komanda ar 31 punktu 31 spēlē ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, bet "Sharks" komanda ar 35 punktiem 34 spēlēs atrodas 11. pozīcijā Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!