Foto: AP/Scanpix/LETA

Somijas hokeja vārtsargs Jonass Korpisalo pēc līguma pagarināšanas ar Kolumbusas "Blue Jackets" norādīja, ka sāncensība par vietu vārtos ar latvieti Elvi Merzļikinu palīdz abiem kļūt par labākiem vārtsargiem.

Jau vēstīts, ka Korpisalo ar "Blue Jackets" noslēdzis divu gadu līgumu. Visticamāk, Kolumbusas komanda centīsies pagarināt līgumu arī ar Merzļikinu, mēģinot saglabāt soma un latvieša duetu vārtsarga pozīcijā. Korpisalo stāstīja, ka viņam attiecības ar Merzļikinu ir ļoti labas.

"Mēs sadraudzējāmies jau attīstības nometnēs. Mēs bijām istabas bedri, bijām jau draugi. Ar viņu ir ļoti jautri. Elvis treniņos strādā smagi, bet mums ir jautri," komandas mājaslapā internetā citēts Korpisalo teiktais. "Nav svarīgi, kurš spēlē, mēs viens otru atbalstām. Mums ir liels sāncensības gars, bet tas palīdz kļūt par labākiem vārtsargiem."

"Man, Elvim un vārtsargu trenerim Menijam Legasijam ir ļoti labas attiecības. Ir jautri ar viņiem strādāt," viņš sacīja.

Korpisalo šosezon aizvadīja 37 spēles, taču neilgi pirms Visu zvaigžņu spēles (29.decembris) pārtraukuma iedzīvojās savainojumā, un iespēju pierādīt sevi ieguva Merzļikins. Soms šosezon vidēji spēlē ielaida 2,6 vārtus un tvēra 91,1% metienu. Savukārt Merzļikins, kurš ir Korpisalo vienaudzis, vidēji mačā ielaida 2,2 vārtus un atvairīja 92,6% metienu, piedaloties 33 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!