Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas kvalifikāciju svētdien, 9. augustā, pārvarēja latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets", kas kvalifikācijas sērijā ar 3-2 pieveica Toronto "Maple Leafs".

Kvalifikācijas izšķirošajā mačā šajā duelī, nespēlējot abiem latviešu vārtsargiem, "sauso" spēli aizvadīja somu vārtsargs Jonass Korpisalo, bet "Blue Jackets" svinēja uzvaru ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0). Merzļikins traumas dēļ palika ārpus "Blue Jackets" pieteikuma, bet Kivlenieks maču raudzījās no soliņa.

Tikmēr Korpisalo kļuva par mača spožāko zvaigzni, atvairot visus 33 metienus un šajā sērijā aizvadot otro "sauso" spēli.

Pirmā perioda septītajā minūtē pēc Zaka verenska metiena ripa pēc rikošeta ielidoja "Maple Leafs" vārtos. Pēdējās trešdaļas 12. minūtē perfekts metiens no šaura leņķa padevās Laiemam Fūdijam, kurš panāca 2:0, bet pēdējā minūtē Niks Folinjo ripu raidīja jau tukšos "Maple Leafs" vārtos.

Stenlija kausa pirmajā kārtā "Blue Jackets" tiksies ar Tampabejas "Lightning" vienību. Sērijas līdz četrām uzvarām pirmā spēle notiks 11. augustā.

"Blue Jackets" ir vienīgā latviešu pārstāvētā vienība, kas piedalīsies Stenlija kausa pamatturnīrā. NHL Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences mači, arī "Blue Jackets" un "Lightning" duelis, risināsies Toronto, bet Rietumu konferences komandas spekus samēros Edmontonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!