Foto: AFP/Scanpix
Bijušo Latvijas izlases spēlētāju Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas valstsvienība ceturtdien izšķirošajā B grupas spēlē ar rezultātu 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Somiju un iekļuva Pasaules kausa pusfinālā.

Krievijas izlasei šajā mačā derēja tikai uzvara, un komanda cīņu sāka piesardzīgi, taču 24. minūtē Vladimirs Tarasenko guva pirmos vārtus, izvirzot krievus vadībā. Divas minūtes vēlāk Ivans Teļegins panāca 2:0, kas ļāva krieviem spēlēt nedaudz brīvāk. Pēdējās trešdaļas pirmajā pusē Jevgeņijs Malkins guva arī trešos vārtus, panākot spēles gala rezultātu.

Tikmēr Krievijas izlases vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja visus 18 pretinieku metienus.

Līdz ar to Krievija B grupā ierindojās otrajā vietā un nodrošināja vietu pusfinālā. Pirms tam to jau bija izdarījuši zviedri, bet Ziemeļamerikas U-23 izlasei nācās samierināties ar trešo vietu. Tikmēr somi piedzīvoja trīs zaudējumus trīs spēlēs.

Pusfinālā Krievija tiksies ar Kanādu, bet Zviedrija – ar Eiropas izlasi.

Vēl ceturtdien risinājās A grupas spēle, kurā Čehijas izlase ar rezultātu 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) pārspēja ASV valstsvienību. Jau pirms šīs spēles abas komandas bija zaudējušas izredzes iekļūt tālāk.

Čehiem divus vārtus guva Milans Mihaleks, bet reizi precīzi meta Zbineks Mihaleks un Andrejs Sustrs. ASV izlasē precīzi meta Džo Pavelskis, Džastins Abdelkeiders un Raiens Makdonahs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!