Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda svētdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli sezonas pēdējā spēlē Vācijas augstākajā hokeja līgā (DEL).

Kuldas pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine", kas zaudējusi vietu augstākajā līgā, mājās ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) papildlaikā pārspēja Manheimas "Adler".

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 43 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, tika pie divām soda minūtēm un neitrāla lietderības koeficienta. Latviešu aizsargs šajā sezonā 55 DEL spēlē guva piecus vārtus, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīva lietderības koeficienta -24.

Tikmēr aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Izerlonas "Roosters" izbraukumā ar rezultātu 0:5 (0:1, 0:0, 0:4) zaudēja Minhenes "Red Bull" un netika pie iespējas piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Freibergs 19 minūtēs un 29 sekundēs vienreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīvas lietderības -3. DEL viņš spēlēja sezonas noslēgumā, desmit mačos tiekot pie divām rezultatīvām piespēlēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

"Roosters" ar 67 punktiem 54 spēlēs ieņēma 12.vietu turnīra tabulā, bet pēdējā 15 komandu konkurencē bija "Pinguine", kas iekrāja 59 punktus 56 cīņās. Vietu sadalījums tika noteikts, izcīnītos punktus dalot ar aizvadītajiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!