Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas uzbrucējs Artūrs Kuzmenkovs sestdien palīdzēja pašreizējai Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempionei Karagandas "Sariarka" no Kazahstānas, ko pārstāv arī aizsargs Ēriks Ševčenko, gūt panākumu regulārā čempionāta mačā.

"Sariarka" savā laukumā ar 4:3 (2:2, 1:1, 0:0, 1:0) papildlaikā apspēlēja citu Kazahstānas klubu Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo".

Uzvaras vārtus papildlaika pēdējā - piektajā - minūtē guva Aleksandrs Ugoļinko.

Kuzmenkovs šo maču aizvadīja "Sariarka" trešajā uzbrucēju virknējumā, taču ar rezultativitāti neizcēlās.

Ševčenko šim mačam nebija pieteikts.

Kā zināms, par "Sariarka" galvenā trenera palīgu strādā Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras tika uzbrucēja Kirila Tambijeva pārstāvētā Orskas "Južnij Ural", kas savā laukumā ar 6:2 (2:0, 2:1, 2:1) pārspēja aizsarga Mārtiņa Jakovļeva pārstāvēto Angarskas "Jermak".

Ja Tambijevs šim mačam pieteiks nebija, Jakovļevs cīnījās otrajā "Jermak" aizsargu pārī, ar lielu aktivitāti gan neizceļoties.

Līgas kopvērtējumā pašlaik līdere ar 17 punktiem septiņās spēlēs joprojām ir "Sariarka", bet Latvijas uzbrucēja Artūra Mickēviča pārstāvētā Ņeftekamskas "Toros" ar 13 punktiem septiņos mačos atrodas sestajā pozīcijā, divas vieta zemāk ar 12 punktiem ir "Jermak" komanda, kam uzreiz ar tikpat punktiem seko "Južnij Ural".

Šajā VHL sezonā startē 24 klubi, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Sekojošajos izslēgšanas mačos iekļūs 16 spēcīgākās līgas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!