Foto: F64

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties 2023. gada pasaules čempionātam, sestdien Rīgā pārbaudes mačā ar rezultātu 5:1 (1:1, 1:0, 3:0) pārspēja Šveices valstsvienību.

Latvija uzvarēja ar 5:1 (1:1, 1:0, 3:0).

Vārtus Latvijas izlasē guva Toms Andersons, Rodrigo Ābols, Dans Ločmelis, Miks Tumānovs un Mārtiņš Dzierkals.

Ceturtajā minūtē Enco Korvi no zilās līnijas raidīja ripu vārtos. Latvijas izlases vārtsargs Ivars Punnenovs bija nosegts.

Tāpat Kaspars Daugaviņš nosedza skatu viesu vārtsargam Leonardo Dženoni, kad vārtus 15.minūtē no Ābola un Daugaviņa piespēlēm ar metienu no metriem pieciem guva Andersons.

Vadībā Latvija izvirzījās 28.minūtē vairākumā, kad Ābols no vārtu priekšas pārspēja Dženoni ar metienu vārtu labajā augšējā stūrī, rezultatīvas piespēles nopelnot Andersonam un Ronaldam Ķēniņam.

42.minūtē šveicieši aiz saviem vārtiem kļūdījās piespēlē, ripu pārķēra Miks Indrašis, kurš to piespēlēja vārtu priekšā Danam Ločmelim, kurš bez apstrādāšanas raidīja to vārtu labajā augšējā stūrī, - 3:1.

Neilgi pēc tam ripa pabija Punnenova vārtos, taču Šveices hokejists pēc ripas atlēciena no gala apmales to vārtos nogādāja ar kāju, un vārti netika ieskaitīti.

Kaut gan uzbrukt centās Šveice, 52.minūtē Miks Tumānovs panāca 4:1. Aizsargs no zilās līnijas kreisajā laukuma puzē pievirzījās tuvāk vārtiem, pa ceļam ar māņu kustību atstājot pa kreisa no sevis pretspēlētāju, un raidīja ripu vārtu kreisajā stūrī.

5:1 ar metienu no pretinieku zilās līnijas tukšos vārtos panāca Mārtiņš Dzierkals.

Pirmajā savstarpējā pārbaudes spēlē piektdien ar 5:3 pārāki bija Šveices hokejisti.

Sagatavošanās posmu Latvijas valstsvienība noslēgs 4.maijā viesos ar spēli ar Dānijas hokeja izlasi.

Gatavojoties pasaules meistarsacīkstēm, Latvija ar 3:5 piekāpās Polijai un ar 2:0 uzvarēja to, kā arī pagarinājumā ar 2:3 piekāpās Lielbritānijai un ar 6:3 to uzvarēja.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!