Foto: Latvijas Hokeja federācija
Latvijas U-18 hokeja izlase pirmdien ASV ar zaudējumu sāka pasaules čempionātu augstākajā divīzijā, spēles laikā divreiz ielaižot divus vārtus dažu sekunžu laikā un ar 2:4 (0:2, 2:2, 0:0) piekāpjoties Šveices vienaudžiem.

Pirmā perioda 13. minūtē 23 sekunžu laikā šveiciešiem vārtus guva Džeremijs Jabola un Liekits Reihls, bet otrās trešdaļas sākumā 24 sekunžu laikā izcēlās Laiens Bihsels un Luiss Robins, panākot šveiciešiem jau 4:0.


Pēc šiem diviem neveiksmīgiem spēles momentiem Latvijas vārtos Kārļa Mežsarga vietā devās Marks Slavinskis, kurš turpinājumā atvairīja visus 14 pretinieku metienus. Mežsargs atvairīja 11 pretinieku metienus.

Vārtsargu maiņa pozitīvi ietekmēja visu komandu, jo līdz otrā perioda izskaņai Latvijas U-18 izlase divus vārtus atguva – precīzi bija Dans Ločmelis un Anrī Ravinskis. Pēdējā trešdaļā Latvijas hokejistiem pretiniekus pārspēt neizdevās, līdz ar to Oļega Sorokina vadītā komanda pasaules čempionātu sāka ar zaudējumu 2:4.

Grupas turnīra ietvaros turpinājumā jātiekas ar Kanādas izlasi 28. aprīlī, bet dienu vēlāk pretī stāsies vienaudži no Baltkrievija. Grupu turnīru Latvijas izlase pabeigs ar spēli 1. maijā pret Zviedrijas U-18 izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!