Foto: F64

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) strādājošais tiesnesis Eduards Odiņš uz Krieviju devies jau pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, taču savu rīcību soģis skaidro ar zināšanu trūkumu par Ukrainā notiekošo, raksta portāls "Sportacentrs.com".

Ziņots, ka hokeja tiesnesis sestdien, 26. februārī tiesāja pašmāju "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēli, bet ceturtdien, 3. martā apkalpoja Čeļabinskā notikušu KHL maču.

Odiņš uzreiz pēc sestdien aizvadītās spēles devies uz Krieviju, kur atrodas joprojām. Tiesnesis atzīst, ka visu šo laiku bijis informācijas vakuumā, raksta "Sportacentrs.com".

"Negaidīju, ka būs tāda reakcija," portāls citē tiesnesi. "KHL joprojām ir starptautiski tiesneši un hokejisti. Nebija nekāda lieguma tiesāt KHL ne no Starptautiskās Hokeja federācijas, ne mūsu pašu. Kā es varēju zināt? Man neviens portāls šeit nestrādā! Tāpēc esmu ļoti pārsteigts."

Pēc tiesneša sniegtās informācijas gan veicams secinājums, ka viņš devies uz Krieviju brīdī, kad tās iebrukums Ukrainā norisinājās jau trešo dienu. Okupanti tobrīd bija jau sākuši cīņas Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

"Kad tas viss sākās, ukraiņi vēl karoja tikai ar Doņeckas un Luhanskas tautas republikām, un tas diemžēl notiek jau astoņus gadus – kopš 2014. gada. Pēc tam par notiekošo Ukrainā man vispār nebija nekādas informācijas. Krievijā ārzemju portāli nestrādā, bet vietējos medijus negribu ne lasīt, ne skatīties," uzsver Odiņš. "Esmu pret karu. Pats esmu bijis Bosnijā un zinu, ko tas nozīmē. Gribu, lai tas viss apstājas."

Tiesnesis portālu informējis, ka viņš lauž līgumu ar KHL, kā arī atteicies no viņam vēl trim nozīmētām spēlēm. Odiņš plāno ar automašīnu doties uz Latvijas un Krievijas robežu.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs portālam "Delfi" piektdienas rītā uzsvēra, ka LHF nosoda Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā, un piebilda, ka tiks izskatīti tiesneši, kuri nākotnē apkalpos OHL spēles.

Ziņots, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā karjeru tur turpinājuši vairāki bijušie Latvijas izlases hokejisti vai treneru korpusa pārstāvji – Viktors Ignatjevs (Magņitogorskas "Metallurg"), Sergejs Naumovs (Maskavas CSKA), Grigorijs Panteļejevs ("Rostov"), Aldis Āboliņš un Pēteris Groms (Omskas "Avangard").

"Sportacentrs.com" informē, ka Kazaņas "Ak Bars" komandu nav arī pametis tās fiziskās sagatavotības treneris Normunds Siliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!