Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo šonedēļ varētu doties laukumā fārmkluba Klīvlendas "Monsters" rindās Amerikas hokeja līgā (AHL), ziņo medijs "The Athletic".

Somijas hokeja vārtsargs laukumā nav devies kopš 29. decembra, kad mačā pret Čikāgas "Blackhawks" viņš guva ceļgala savainojumu. Kamēr vārtu vīrs atkopies no pēc tam veiktās operācijas, Kolumbusas klubs paļāvies uz Elvi Merzļikinu un Matīsu Edmundu Kivlenieku.

Iepriekš tika prognozēts, ka Korpisalo februāra vidū varētu atgriezties laukumā. Taču vārtsargs vien šīs nedēļas otrdienā pirmo reizi piedalījies kopējā treniņā.

"Pirmā reize kopa puišiem," teica Korpisalo. "Jau kādu laiku esmu slidojis, bet šis tomēr ir mazliet citādi. Pie tā mazliet jāpierod, tāpēc labi tikt pie iespējas uzkāpt uz ledus."

Sagaidāms, ka Korpisalo jau trešdien varētu tikt nosūtīts uz fārmklubu Klīvlendā, zināms portālam "The Athletic". "Monsters" komandai nākamās spēles paredzētas piektdien un sestdien, bet pats Korpisalo fiziskās kondīcijas atgūšanas labad nevar tikt nosūtīts uz AHL ilgāk par 14 dienām.

Komandas ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens pagaidām atteicies komentēt, cik tuvu Korpisalo varētu būt spēlēšanai NHL vai kādus plānus paredzējusi kluba vadība.

"Blue Jackets" vārtsargu treneris Menijs Legasī janvārī gan prognozēja, ka Korpisalo pēc atlabšanas no savainojuma atgūs savu pamatvārtsarga pozīciju.

Merzļikins šosezon piedalījies 29 NHL spēlēs, kuros viņš vidēji mačā ielaidis 2,29 ripas, kā arī atvairījis 92,4% metienu. Hokejists otrdien pirmo reizi ielaida vairāk par trim ripām kopš Korpisalo cieta savainojumu. Savukārt šajā laika posmā Merzļikins 19 spēlēs izcīnījis 12 uzvaras.

Matīss Kivlenieks pārsvarā bijis Merzļikina rezerves vārtsargs. Viņš otrdien vārtos nomainīja tautieti, bet vidēji četrās spēlēs NHL ielaidis 2,41 vārtus, kā arī atvairījis 90,7% pretinieku raidījumu. Sagaidāms, ka Kivlenieks pēc Korpisalo atgriešanās tiks nosūtīts uz AHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!