Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta spēlē Elvis Merzļikins palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandai ar rezultātu 6:4 savā laukumā pārspēt Sanhosē "Sharks", kas spēlēja bez Rūdolfa Balcera.

Merzļikins aizvadīja savu šīs sezonas 14. spēli, un atvairīja 30 no 34 pretinieku metieniem. Viņš izcēlās arī ar spēka paņēmienu. Šosezon vārtsargs no Latvijas vidēji ielaidis 2,72 vārtus un atvairījis 92% pretinieku metienu.

Savukārt Balcers šo spēli izlaida ķermeņa apakšdaļa savainojuma dēļ. Viņš laukumā varētu atgriezties jau tuvākajās spēlēs.

Abas komandas apmainījās ar precīziem metieniem, un pēc nospēlētiem diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 3:3. Trešo trešdaļu "Blue Jackets" iesāka ar diviem gūtiem vārtiem sešu minūšu laikā, precīzi metot Džekam Roslovičam un Adamam Bokvistam. 51. minūtē Tomašs Hertls vienus vārtus "Sharks" vienībai atspēlēja, bet noslēgumā Aleksandrs Teksjē atjaunoja divu vārtu pārsvaru mājiniekiem, kad raidīja ripu tukšos Sanhosē komandas vārtos.

"Blue Jackets" hokejisti šajā mačā izdarīja 30 metienus, no kuriem 24 atvairīja "Sharks" vārtsargs Aldins Hils.

Metropolitēna divīzijā "Blue Jackets" ierindojas piektajā vietā ar 26 punktiem 23 spēlēs, bet "Sharks" vienība ar 27 punktiem 25 spēlēs ieņem ceturto vietu Klusā okeāna divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!