Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins pirmdien ļoti vēlējies aizvadīt "sauso" spēli, jo kāds Dalasas "Stars" komandas atbalstītājs pirms mača centies viņu izprovocēt ar repliku par aizsaulē aizgājušo draugu Matīsu Kivlenieku, raksta "bluejackets.com" žurnālists Džefs Svoboda un medijs "The Columbus Dispatch".

Ziņots, ka "Blue Jackets" vienība pirmdien ar 4:1 pieveica "Stars" komandu. Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Merzļikins, kurš atvairīja 31 no 32 metieniem.

Merzļikins pēc spēles medijiem atklāja, ka ļoti vēlējies atvairīt visus pretinieku raidījumus. Komandai dodoties laukumā uz iesildīšanos, kāds Dalasas kluba līdzjutējs viņam izteicis komentāru par Matīsa Kivlenieka nāvi.

"Sagaidīju "sauso" spēli, jo ticu karmai," izteicās vārtsargs. "Šajā pasaulē ir daži stulbi cilvēki. Tas bija ļoti, ļoti slikti. Pēc trim [pretinieku metieniem pa] vārtu stabu pirmajā periodā es patiešām noticēju karmai."

"Mani tas nenomāca. Es vienkārši sapratu, cik cilvēki mēdz būt stulbi. Man nerūp, ko viņš teica," piebilda Merzļikins.

Hokejists gan bija kritisks pret savu sniegumu. Vārtsargs arī atzina, ka neatvairītā metiena brīdī bijis noguris. "Patiesībā man šķita, ka pirmajā periodā gulēju. Neesmu īsti apmierināts ar pirmo periodu. Otrajā periodā mazākuma laikā iesilu un sāku sajust spēli. Turpināju labi spēlēt, un komanda svarīgos brīžos bloķēja metienus. Viņi man palīdzēja pirmajā periodā," vienību paslavēja vārtsargs.

Merzļikins līdz šim bijis atklāts par saviem šīs sezonas mērķiem. Hokejists vēlas par godu Kivleniekam uzvarēt Vezinas trofeju, kuru piešķir līgas labākajam vārtsargam.

"Viens pats es šos mērķus nesasniegšu. Man vajadzīga palīdzība no komandas biedriem un no Matīsa. Ticu, ka viņš man palīdzēs un ka komanda man palīdz," noteica hokejists.

Elvja Merzļikina kontā šobrīd ir četras uzvaras četrās spēlēs. Viņš šo maču laikā atvairījis 95,2% metienu, bet vidēji spēlē ielaidis 1,47 vārtus.

Nākamo spēli vārtsarga pārstāvētā komanda aizvadīs tikai piektdien, kad viesos pret Ņujorkas "Rangers" uzsāks triju izbraukuma spēļu ciklu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!