Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien sekmēja Kolumbusas "Blue Jackets" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzveica Dalasas "Stars".

Pirmajā periodā mājiniekiem un viesiem ar gūtiem vārtiem apmainījās Makss Domi un Endrū Koljano. Otrās trešdaļas astotajā minūtē Andrejs Sekera panāca 2:1 "Stars" labā, taču perioda otrajā pusē minūtes laikā vārtus guva Kems Atkinsons un Niks Folinjo, pārņemot vadības grožus.

Trešajā nogrieznī pēc nospēlētām piecām minūtēm Deniss Gurjanovs izlīdzināja rezultātu un pamatlaikā vairāk vārti netika gūti, tāpēc cīņa turpinājās pagarinājumā. Kad hokejistiem bija atlikušas spēlēt piecas sekundes, Zeks Verenskis guva "Blue Jackets" komandai uzvaras vārtus.

Uzvarētājiem ar trīs rezultātiem atzīmējās Džeks Roslovics.

Merzļikins atvairīja 27 no 30 pretinieku mestajām ripām. Viņš šosezon 11 mačos vidēji ielaidis 3,02 ripas un atvairījis 90,8% metienu.

Svētdien plkst.23 pēc Latvijas laika abas komandas aizvadīs otru savstarpējo spēli, kurā, visticamāk, vārtus sargās Jonass Korpisalo.

Centrālajā divīzijā "Blue Jackets" ar 28 punktiem 29 spēlēs ir piektā, bet "Stars" ar 22 punktiem 23 mačos ieņem septīto vietu.

Tikmēr traumas dēļ nespēlēja uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Sharks" viesos ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Anaheimas "Ducks".

"Sharks" komandā trešo spēli pēc kārtas ar gūtiem vārtiem izcēlās Evanders Keins, tāpat precīzi meta Kevins Labanks un Dilans Grembels. Mājiniekiem "goda vārtus" guva Mārtins Džounss.

Balcers, kurš izlaidis divus mačus pēc kārtas, šosezon 13 spēlēs guvis divus vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējis.

"Sharks" ar 25 punktiem 25 spēlēs Rietumu divīzijā ieņem septīto vietu, apsteidzot vien "Ducks" komandu, kurai ir 22 punkti 29 mačos.

Sanhosē vienība izbraukumu turpinās ar divām spēlēm pret Vegasas "Golden Knights".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8. maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!